resim
Edin Džeko
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.93
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 522
    maliyeti zaten çok yüksek de maliyetinden bağımsız da kötü transfer bence.

    fener'in elinde santrafor olarak batshuayi var. batshuayi sizce çok güvenilir çok istikrarlı bir oyuncu mu? bence değil. bu sene vasat altı oynasa şaşırmazsın, geçen sene form tutmuş bir takıma girip uyum sağladı. jesus'un sürekli geçiş kovalama üzerine kurduğu oyuna uygundu. bu sene başı itibariyle farklı bir konumu olacak ve farklı bir oyunda daha fazla yalpalayabilir. ee takımın 2. santraforu da 38 yaşındaki dzeko oldu.

    twitter'da takımı oynatan santrafor falan demişler. hareket edebilirse oynatır. o boyla ve o cüsseyle zaten ağır bir oyuncuydu. bu yaşta daha da ağırlaşmış, temposunu kaybetmiş halde. bu yaştaki adamın üzerine ana plan kurmak, ana planın önemli bir parçası yapmak ligi görece erken açıp 3 kulvar oynayacak bir takım için mümkün değil.

    geçen sene inter'de 50 maç oynadı muhabbeti var bir de. 90 dakikayı tamamladığı maç sayısı 15 bile değil. 90 dk tamamladığı maçlarda genelde lukaku'nun sakat olduğu dönemde mecburiyetten gerçekleşmiş. zaten bu kadar oynamasının sebebi de lukaku'nun mental, fiziksel ve genel form durumu itibariyle dip yapmış olmasıydı. bir de tabi inter'in genel kurgusu ve orta saha yapısının dzeko'yu taşıyabilmesi ile ilişkili. yani durumunu ayrıntılı tahlil edince daha fazla soru işareti çıkıyor. 37 yaşında olsa da cl finali oynayan takımın as santraforu demek tam doğruyu göstermiyor.

    yine gol atar yani 20'yi bile bulabilir ama ağır, az hareket eden, pres yapmayan haliyle oyundan da götürür. etrafını çok iyi dizmek ve iyi dinlendirecek yedek veya kurgu lazım. bunları görmeden kötü transfer der geçerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın