resim
Borna Sosa
Takım:Ajax
Mevki:Sol Bek
Yaş:26
Boy:1.87
Uyruk:Hırvatistan
  • 18
    eğer yeni sağ bekimiz öncelik olarak savunmacı bi karaktere sahip olacaksa -boey'in gittiği bi transfer döneminden bahsediyorum- düşünülebilir. sosa defansta kırılgan bi oyuncu ve ikili mücadeleleri problemli. izlediğim maçlarında hırvatistan milli takımı gibi savunma odaklı bi takımda bile kanadına problemler yaşatmıştı. kerem bu sezon komple kenar oyunuyla takım savunmasına katkıda bulunmuştu, fakat defansa yardıma gelmediği maçlarda kazımcanla arasındaki mesafe açılınca rakiplere normalde vermediğimiz pozisyonlar vermiştik, kazımcan'ın savunma karakterli bi futbolcu olmasına rağmen.

    bu sezon çok fazla xg üretip, fazla gol atmış olsak da bizi asıl yukarıya taşıyan şey deplasmanda oynadığımız öncelik olarak savunma odaklı futboldu. sosa iyi bi tercih gibi görünse de, şampiyonlar ligini de düşünüp savunması daha iyi olan bi futbolcuya bakmalıyız. iki bekimiz de önce savunmayı düşünmeli.

    ekstra: hatta takımda savunma yardımı yüksek kenar oyuncuları önceliği savunma olan fakat ayak kalitesi de belli bi standartta olan beklerle çok iyi uyum sağlayabiliyor. boey'in yükselen performansında rashica'nın önemi büyüktü mesela.
App Store'dan indirin Google Play'den alın