• 12
    bizim toplum genel olarak biraz kısa vade düşünmeye alışkın. zaten bu kadar istikrarsız, enflasyonu krizi eksik olmayan ülkede uzun dönem düşünemezsiniz. herkes günü kurtarma odaklıdır. bugün karnımız doydu mu? ona bakar.

    futbolculara da teknolojiye de, bilim sanat kültüre de böyle yaklaşıyoruz biraz. bugün karın doyuruyor mu? gol atıyor mu? bana para kazandırıyor mu?

    size bir dost tavsiyesi:

    genç bir futbolcuya veya yeni bir teknolojiye baktığınızda, bugününü görmeyin. geleceğini görün.

    chatgpt, insanlığın bildiğimiz anlamda sonunu getirecek yapay zeka devriminin en gözde ürünlerinden biri. ama daha emekleme aşamasında. korkutucu olansa, bu aşamaları çok hızlı kat ediyor olması.

    10, belki 5 sene sonra yapay zekanın yazdığı ve anime ettiği filmleri izleyip, oyunları oynayacağız. yaptığımız işlerin 80%'inin yerini alabilecek bir teknolojiden bahsediyoruz. korkunç bir şey bu. spor yorumcuları güvende değil. yazılımcılar güvende değil. muslukçular güvende değil. futbolcuların kendisi bile güvende değil.

    bakın bununla ilgili 10 sene önce nike harika bir reklam filmi yapmıştı, "the last game" diye. buraya bırakıyorum. burada futbolcuların yaşadığı her şeyi, biz insanlık olarak adım adım yaşayacağız. üstelik bir reklam filmi içinde olmadığımız için, böyle mutlu sonu da olmayacak muhtemelen. şirketler devasa boyutlarda küçülmeye gitmeye başladı bile. şu anda bıyık altından güldüğünüz teknoloji, yarın sizi de işinizden edebilir.

    adil bir dünyada yaşasak, burada üretilen değeri evrensel gelir modelleri ile tabana dağıtabilridik. ama yeni dünya düzenini düşündüğümüzde; beezos, musk, schwab gibi sürüngen halkının bu pastayı bize bırakmayacağı aşikar.

    zor zamanlar bizi bekliyor. bugünlerin tadını çıkarın ve yenilikleri küçümsemek yerine, takip etmeye çalışın. geride kalan her şeyi ve herkesi silip süpürecekler matmazel.

    https://www.youtube.com/watch?v=0NpcFGcqen8
App Store'dan indirin Google Play'den alın