• 2504
    başarısı herkesi mutlu eden takım.

    takım iyi oynasa siyaset kimsenin aklında kalmaz, bunu en son 2016 ve 2020 elemelerinde gördük. bir kaç imza maç oynadık ve takımlar sahiplenildi anında. maçlar takip edilmeye başlandı.

    türk a milli futbol takımının esas sorunu kalite erozyonu yaşaması. 90'ların başından sonra gelip 2000lerin ortasına kadar süren fena olmayan ve hücum odaklı, ısıran kadro yerini geçiş oyununa bırakan kontra atak kovalayan takıma evrilince insanların maç izleme şevki kalmadı. misalen 14 ekim 2019 fransa türkiye maçında deplasmanda fransa ile berabere kaldık. maç boyu fransa tek kale top oynadı, biz ise tek pozisyonda golü bulduk. aynı maçın içeride kazandığımız versiyonunda ise yine türkiye kazandığı topları akıllıca kullanarak golleri buldu. sorun şu ki bu oyun haz vermiyor. galibiyet dahi kekremsi bir tat bırakıyor.

    genel anlamda milli takım oyunu domine eden bir oyun oynayamıyor artık. bunun hücumcu kalitemizin düşük olmasıyla ilgisi var. son çıkardığın forvet burak yılmaz, ki o da emekli oldu artık. cenk tosun desen müzmin sakat, yerine oynayan erasmus enes kardeşimiz en fazla yardımcı forvet gibi oynayabilir bizim hücum kurulumumuzla zira bizim pivot ağırlıklı bir forvet ihtiyacımız oluyor artık bir hücum takımı olmadığımız için. kaldı ki kendisi de sakatlandı. orta saha göbek desek, teknik ancak helva gibi adamlar var, başta hakan çalhanoğlu gibi. orta saha kanat desek kerem dışında avrupa standartlarında ikinci oyuncu kim var düşünüyorum bulamıyorum. dribling yeteneği olan oyuncumuz da yok. yaratıcı özellikli arda güler'i koysan ileriye bu sefer 10 kişi oynuyorsun, zira bu kardeşimizin fiziksel kapasitesi ne yazık ki şu an için vasat altı. omuz yiyip yıkılmadığı zaman takımın vazgeçilmezi olur, zira çift ayak oynayabilen saha görüşü harika bir oyuncu arda. ancak herhangi bir balkan deplasmanında pestilini çıkarırlar.

    diyeceğim o ki, bu takımın hücum gücü vasat altı. savunmamız da bu nedenle önemsiz bir hal alıyor, çünkü bu takım gol atamıyor, pozisyona giremiyor, girse de bitiricisi yok. haliyle hiç bir enerjisi kalmıyor izleyenlerin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın