resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5052
    kerem, yetenek seti çok geniş bir futbolcu. yani ''yetenekli işte'' denilenlerden değil. hücum bölgesinde bir futbolcudan beklediğiniz birçok şeyi iyi yapabilme potansiyelini barındırıyor kendisinde. bugün geldiğimiz noktada kerem'in ince kilit paslar atabilmesi, iyi duran top kullanması, ceza yayı civarından kesme vuruş yapabilmesi, oyun kuruculuğa soyunması zaten bunu gösteriyor. patlayıcılık ve dribbling zaten onu galatasaray'a getiren meziyetleriydi ancak bunları da ekledi oyununa.

    ancak kerem potansiyelinde birine yakışmayan bir özelliği var: top kontrolü. maalesef bunu geliştiremedi, geliştiremiyor ya da bu konuda keskinlik kazanamıyor hatta öyle ki kerem'in topu düz kontrol etmesindense vücut çalımı atması veya hafif beceri hareketleriyle* direkt aksiyona girmesi çoğunlukla çok daha olumlu sonuçlanıyor. çünkü kerem için futbolun temel bir hareketini yapmaktansa yetenekli olduğu bir şeyi denemek daha kolay. topu ne zaman normal kontrol altına almaya çalışsa zaman kaybediyor veya topun hakimiyetini kaybediyor. patlayıcılığıyla bunu zaman zaman engelleyebiliyor tabii o ayrı.

    top kontrolü bir futbolcunun en önemli meziyetidir belki de. ''kaliteli futbolcu'' dediğimiz olayın en önemli aşamasıdır çünkü futbol, en üst seviyede anların oyunu. kaybedeceğiniz veya kazanacağınız 1-2 saniye çok şey değiştiriyor. bugün iniesta, xavi, messi gibi uzay seviyesi diyeceğiniz yeteneklerin bile en keskin meziyetidir top kontrolü. çünkü topu nasıl kontrol edeceğin senin ne kadar çabuk kontrol edeceğini, ne kadar zaman kazanacağını, rakibi ne kadar hazırlıksız yakalayabileceğini, aksiyona hangi ayağınla başlayacağına kadar birçok etkeni belirliyor.

    ben kerem'in oyun setine yeni şeyler eklerken top kontrolünde zorlanmasının veya keskinlik kazanamamasının yeteneğiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. bence bu durum, gelişiminin en hızlı ve en belirgin olacağı yaşlarda alt liglerde ve saçma sapan zeminlerde kaybettiği zamanla alakalı. işte o 2-3 sene dahi böyle zarar verebiliyor gençlere. daha kötüsü bu konuda yaşadığı sıkıntı belki de kariyer anlamında kerem'e hep engel olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın