resim
Min-jae Kim
Takım:Bayern Münih
Mevki:Stoper
Yaş:27
Boy:1.90
Uyruk:Güney Kore
  • 286
    kim min-jae çok iyi bir stoper. marcao da gayet iyi bir stoper. bir futbolcunun iyi olması, karşılaştırma yapıldığı tarafın mutlaka kötü olduğu anlamına gelmez. karşılaştırılan isimlerin ikisi de gayet iyi futbolcular olabilir, ki elimizdeki durumda böyle. iyilerin kıyası söz konusu. burada şu soru sorulabilir: hangisi daha iyi? bu da öznel yargılar çerçevesinde cevaplanabilecek bir soru; ben kim min-jae daha iyi derim örneğin. başka birisi marcao diyebilir. iki cevap da mümkün ve eleştirebilecek bir husus söz konusu değil.

    bir de neden kariyerinde galatasaray forması giymiş bir futbolcu (yerli veya yabancı), kariyerinin ilerleyen yıllarında başka bir takım için oynarken, galatasaray taraftarının o futbolcuyu koruma altına alması bekleniyor ki? marcao bir sene önce gitti. bizimle işi bitti. gitmek için çok bastırarak, galatasaray futbol takımının kampına gelmeyeceğini beyan ederek, pazarlık masasında elimizi zayıflatarak gitti üstelik. adam sevilla'ya imzayı attı, galatasaray'la/galatasaraylılıkla ilgili konu o gün kapandı. marcao bizim futbolcumuz değil, marcao galatasaraylı falan da değil. galatasaray'a hizmet etmiş ve ayrılmış profesyonel bir sporcu sadece. kim min-jae de rakip takım futbolcusu değil şu an. adam bir sene fenerbahçe'de oynadı, sonra kariyerine başka bir şekil verdi. marcao sevilla'da, kim ise napoli'de. ikisi de galatasaray'dan farklı, türkiye'nin dışında başka ülkelerin futbol takımlarının formasını giyiyor. ispanya liginde oynayan bir stoperle, italya liginde oynayan bir stoperin kıyaslaması bu. galatasaray'la, galatasaraylılıkla ne alakası var? marcao bizim formamızı giymiş, bitmiş gitmiş. kim fenerbahçe formasını giymiş, bitmiş gitmiş. marcao'nun yolu bizden geçti diye; ben sürekli o'nu övmek, pışpışlamak zorunda mıyım? yok böyle bir şey, gereksiz.

    galatasaray ve fenerbahçe formalarını mevcutta giyen futbolculara dair kıyaslamalarda galatasaray tarafının ağır basması gerektiğini, tabiri caizse taraf olunması gerektiğini anlarım. ama onun dışında yolu türkiye'den geçmiş futbolculara dair galatasaray-fenerbahçe rekabeti yapılmaya çalışılması bana çok saçma geliyor. gereksiz bir duygusallık, konuda duygusal bir yön yok çünkü. boşu boşuna kimse kimseyi kırmasın lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın