resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 348
    messi-maradona kıyası başladı gidiyor. tabi adam da bir başka oynuyor. eskiden-daha iki üç ay önceye kadar- c. ronaldo'cular vardı piyasada ama şimdi pek kalmadı. şimdi aceto'daki meşhur ramon ve tabi haliyle madridliler, bir de kızları :) çıkardık mı pek tartışan kalmadı. wenger, gullit, ulubatlı souness derken bizim izlemediklerimiz de dahil herkes kabul etmiş durumda zamanın en iyisi olduğunu. hatta bunların açık ara yapmış dediklerini bizzat internetten maç izlerken duydum.

    hal böyle olunca başka dönemlerin en iyileriyle karşılaştırılıyor. şimdiye kadar tüm zamanların en iyisi maradona diyenler çoğunlukta olduğundan ve zaten var olan benzerliklerinden kıyas da direk oraya kaydı. tabi biz maradona'yı neredeyse hiç izlemedik lakin sağolsun youtube biraz yardımcı oluyor ama bir yere kadar. onun için zamanında izlemiş olanların fikirleri daha önemli. güntekin onay kendince yapmıştı bir karşılaştırma ntvspor'da. onun haricinde internette de var bazı yazılar. oldukça eğlenceli bence bu tür yazıları okumak. goal sitesinde çok ayrıntılı ve adil bir karşılaştırma yapılmış. oradan daha iyi fikir sahibi olunabilir.

    http://goal.com/...iego-maradona-so-who

    tabi hiçbir zaman karşılaştırılamayacak yönleri de var. messi çok büyük ihtimalle napoli gibi bir takıma gitmeyecek. hep barcelona'da kalacak. niye gitmiyorsun da denemez, niye gitsin ki bu kadar rahat oynadığı, yeteneklerini rahatlıkla sergilediği, dilinden anlayan kaliteli futbolcuların olduğu barcelona'dan? iş de burada sıkışıyor haliyle ve devreye dünya kupası giriyor. ne zaman messi orada kendini ispatlayacak, işte o zaman tam olarak tüm zamanların en iyi oyuncularından biri kabul edilecek.

    messi henüz 22 yaşında. yani önünde sakatlık olmazsa ve futbolu erken bırakmazsa 2010 dahil 4 dünya kupası var. bu kupada maradona'nın yönettiği kaos ortamında arjantin'in ve haliyle messi'nin bir şeyler yapması gerçekten zor. unutmamak gerekiyor ki maradona da ilk dümya kupası'nda 22 yaşındaydı ve pek de başarılı olmamıştı. bu sefer olmazsa ötekinde olur diye bekleyeceğiz artık. buradan gelmek istediğim birşey var.

    2006 dünya kupası'nda messi yeni yeni piyasaya çıkmıştı ama yetenekleri ortadaydı. arjantin'in o zamanki dallama teknik direktörü pekerman uzatmalarla beraber 120 dakika süren almanya karşısındaki çeyrek final maçında messi'yi oyuna almamış, o zamandan bu adamın çok büyük futbolcu olacağını keşfeden beni (çok zor da bir iş değil hani :) ekran başında kanser etmişti. onun için hep bir sinirle hatırlarım 2006'yı.

    velhasılı kelam, beğenerek izliyoruz delikanlıyı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın