• 305
    10 nisan 2010 real madrid barcelona maci'ni rıdvan dilmen kişisine yorumlatmasını şahsen yadırgamıyorum.

    neden yadırgamıyorum?

    çünkü günümüz medya patronlarının halka hitap edecek olan yazarlarının, yorumcularının, seçimlerinde birikimden ziyade popülaritenin yüksekliğini tercih etmesine alışmış durumdayız. bir bakıma topluma ne ilettikleri önemsiz durumda, ne kadar kişiye ulaşabildikleri daha çok önem arz ediyor. bu kaygılar sonucunda ise artık halka ulaşan bilginin niteliği de kimsenin umurunda olmuyor.

    peki toplumun seçimleri bu düzeni değiştirmeye yetmez mi ?

    bana kalırsa yetmez. çünkü bireylerin düşünce alanlarına kısıtlı ve niteliksiz seçenekler sunulması, gelişimin ve doğru olanı seçme yetisinin gelişemeyeceği sonucuna kolayca varırız.

    söz konusu örnekte de gördüğümüz üzere popülaritesi tavan yapmış bir rıdvan dilmen'in sesini bu maçta duymak isteyecek bir sürü niteliksiz futbol bilgisi ile donatılmış izleyici vardır. ve eminim ki sayıca bizlerden fazla oldukları için bu maçı daha nitelikli bir spor yazarının yorumlamasından mahrum kalabiliyoruz.

    sonuç olarak ntvspor da statikonun dişlilerinin arasında hayatına devam edebilmesi açısından popüleritenin kurbanı olmaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın