resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5042
    türkiye liginin en iyi yerli futbolcusu.

    2022-23 sezonunda oyun tarzını, sahaya konumlanma alanlarını değiştirdi ve sol açıktan, sol iç/sol ön gibi daha çok merkeze yaklaşarak oynamaya başladı. bunda tabii icardi'yle olan uyumunun ve ona yakın oynamak istemesinin etkisi de vardı.

    https://www.whoscored.com/...karagucu-Galatasaray
    https://www.whoscored.com/...karagucu-Galatasaray
    https://www.whoscored.com/...nbulspor-Galatasaray
    https://www.whoscored.com/...latasaray-Fenerbahce

    linklerde player positions kısımını incelerseniz çok net bir şekilde kerem'in merkeze çok daha fazla yerleştiğini görebilirsiniz.

    kerem sıradan bir kanat oyuncundan öte, saha görüşü yüksek bir oyuncu olduğu için dikine defansı yaran paslar atabildi ve kısa sürede ligin asist istatistiğinde zirveye çıktı. onu artık sadece bir sol ön kanat oyuncusu olarak değil, merkezde hücum bağlantıları oluşturan bir kreatif forvet olarak da düşünebiliriz artık. hatta defansif becerilerini geliştirirse 4-3-3'ün orta üçlüsünde, ofansa yönelik sol iç olarak bile oynayabilir ki, bunu manchester city'de pep guardiola bazı hücum kanat oyuncularına yaptırıyor. böylelikle dribling yapabilen merkez oyuncuları yaratmış oluyor.

    kerem'in çıktığı seviye gerçekten heyecan verici ve çalışmayı seven bir oyuncu olduğu için gelişmeyi sürdüreceğine olan beklentimiz karşılığını bulacak düşüncesindeyim.

    galatasaray kaptanı olmak da ona çok yakıştı. dilerim uzun yıllar bu formayla çok kupalar kaldırır!
App Store'dan indirin Google Play'den alın