• 191
    mevcut transfer döneminde takımın maaş bütçesi üzerinden bir şeyler karalamak istiyorum.

    galatasaray'ın 2022-2023 sezon sonu itibariyle yıllık maaş bütçesi yaklaşık 29m € civarındaydı. (kap'a bildirilen resmi veriler olup primler, imza paraları vs dahil değildir.)

    ***sözleşmesi bitmiş oyuncular ve geçen sezon aldığı yıllık ücretler: (anlık kurla toplam 4,25m €)
    -juan mata (1,9m €)
    -bafetimbi gomis (1,75m €)
    -sam adekugbe (~250k € - yarım sezon)
    -emre taşdemir (5m ₺)
    -okan kocuk (3,75m ₺)

    ***kiralık sözleşmesi bitmiş oyuncular ve geçen sezon aldığı yıllık ücretler: (anlık kurla toplam 2,6m €)
    -mauro icardi (750k €)
    -milot rashica (1,5m €)
    -kaan ayhan (9,5m ₺ - yarım sezon)

    ***galatasaray'a dönen kiralık sözleşmesi bitmiş oyuncular ve bu sezon alacağı yıllık ücretler: (anlık kurla toplam 4,7m €)
    -christian luyindama (1m €)
    -mostafa mohamed (1m $)
    -alexandru cicaldau (900k €)
    -olimpiu morutan (630k €)
    -taylan antalyalı (10m ₺)
    -emre kılınç (9m ₺)
    -oğulcan çağlayan (5,25k ₺)
    -alparslan öztürk (5m ₺)

    ***geçen sezonki maaş bütçesi içinde mbaye diagne vs christian luyindama'nın yıllık maaşlarının yarısı (toplamda 1,7m €) kulübümüz tarafından ödenmiştir.
    ***omar elabdellaoui ile olan sözleşme tek taraflı tarafımızca feshedildiği için hesaplara dahil edilmemiştir, süreç devam etmektedir.
    ***patrick van aanholt önümüzdeki sezon psv'ye kiralanmış olup yıllık maaşının tamamı (1,9m €) psv tarafından ödenecektir.

    şimdi biraz transfer politikası ve piyasada ismi çıkan oyuncular üzerinden yorum yapalım:

    -geçen sezon kiralık sözleşmesi biten 3 oyuncu ile devam edileceğini/edilmek istendiğini düşünerek aynen yazıyorum.
    -mauro icardi (5m €) : umarım bizle devam eder diyerekten yıllık 5 m€'ya tamamızdır bence. (maaş bütçesine dahil olmayan sponsor gelirleri vs. de ekstra olarak icardi'ye verilecektir.)
    -milot rashica (1,5m €) : geçen sezonki maaşı ile devam edecektir.
    -kaan ayhan (20m ₺) : zaten zorunlu satın alma maddesi devreye girecek, muhtemelen de tam sezonluk maaşı 20m ₺ olacaktır.

    -okan kocuk'un ayrılışı sonrası net bir yerli yedek kaleci alınacaktır. en çok konuşulan isim günay güvenç. okan kocuk ve emre taşdemir'in bütçede boşalttığı toplam maaş miktarı günay için ayrılabilir.
    -icardi yanına/arkasına alınması planlanan santrafor (dembele vs. , ismi konuşuluyor bayadır.) , orta sahada torreira yanına alınması planlanan merkez orta saha (parades vs. , ismi gündemde) ve gelmesi şart olan yabancı sol bek için geçen sezonki mata, gomis, adekugbe ve diagne-luyindama ikilisinin bütçede boşalttığı toplam maaş miktarı (5,6m € , +0,5m € bütçeden ekstra çıkabilir) bu 3 oyuncu için ayrılabilir.

    ***sonuç olarak icardi, rashica, kaan ayhan, yerli kaleci, sol bek, merkez orta saha, yedek santrafor işini giden oyuncuların bütçede oluşturduğu boşluklarla birlikte ekstra yıllık 5,2m € daha vererek çözdük. (normalde 7,8m € yapıyor ama icardi-rashica-kaan üçlüsünün bütçede boşalttığı 2,6m €'yu da düşünce bu sonuç çıkıyor.)

    ***ekstra bazı tespitler:
    -ayrılması planlanan bazı oyunculardan olan nelsson'un olası satışı sonrası bütçede 1,3m € boşalıyor. buraya ne tarz bir oyuncu bakılacak, bilmiyoruz. nelsson tarzı daha genç bir isim alınırsa bu bütçe bunu karşılar ama de vrij gibi boşta bir oyuncu düşünülürse bir bu kadar daha vermek gerekebilir.
    -ayrılması planlanan bazı oyunculardan olan boey'in olası satışı sonrası bütçede 480k € boşalıyor. burada da ne tarz bir oyuncu alınacağı bütçe artışı için önemli.
    -önümüzdeki sezon 9m ₺'ye oynayacak kerem aktürkoğlu'na çok muhtemel yaklaşık 500k € zam yapılacaktır.
    -galatasaray'a dönen 8 kiralık oyuncuyu hiçbir planlamaya dahil etmedim. belki bir tek mostafa mohamed kalabilir. bence burada hedef bu 8 oyuncudan alabildiğimiz maksimum bonservis gelirini elde edip kalanları da maaşını kiralanan takımın ödeyebileceği bir anlaşma ile kiralamak. çok muhtemel ki luyindama'nın 1m €'sunu verecek takım çıkmayacaktır. fesih olası gibi orada.

    -geçen sezon beklenti altı kalan, tam olarak beklentiyi karşılayamayan bazı oyuncular var. belki bunların kiralanması veya bazılarının daha genç muadilleriyle değiştirilmesi bütçede boşluk oluşturabilir. tabi yerlerine geleceklerin de alacağı yıllık maaşlar önemli.
    -mathias ross (400k €)
    -leo dubois (1,8m €)
    -fredrik midtsjo (975k €)
    -yusuf demir (750k €)

    son durumu hesaplarsak; geçen sezonun bütçesi (29m €) + yapılan transferler sonucu oluşacak bütçe (5,2m €) + kerem'in olası maaş zammı (0,5m €) + luyindama'nın fesih işlemi (1m €) + geçen seneye göre maaşları artan oyuncuların maaş zammı toplamı (2,2m €) : ---37,9m €---

    muhtemelen ekstra 1-2 oyuncu transferi ile birlikte bu bütçe 40m €'yu bulacaktır. bütçe geçen seneye göre 10m € artmış olacak ama bu sezon ucl dahil 3 kulvarda mücadele edecek takımımızın rekabeti için bu kaçınılmazdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın