• 929
    ınter'in %68.55'i çinli sunning commerce group'un.

    juventus agnelli ailesinin kulübü.

    psg bildiğiniz gibi nasır el halifi'nin takımı.

    manchester united'ın hisselerinin %90'ı malcolm glazer öldükten sonra 6 çocuğuna eşit olarak paylaştırıldı.

    arsenal kulübünün tamamı abd'li iş adamı stan kroenke'nin.

    liverpool new england sports isimli abd'li bir şirketin elinde.

    aston villa nassef saviris isimli bir mısırlı'nın elinde.

    watford'ın sahipleri ise italyan pozzo ailesi.

    everton'ın sahibi farhad moshiri isimli bir iranlı.

    liste uzar gider.

    epl'de mücadele eden 20 takımın 14'ü tıpkı city gibi yabancı sermaye elinde. bir tek united'ın sahipleri ingiliz, onları da united taraftarlarına sormak lazım.

    demem o ki sevgili yazarlar, yok yabancı sermaye yok para her şeyi satın alır falan bunları geçmek durumundayız. maalesef bu çok zengin yatırımcılar uzun süredir futbolun icindeler. kabul edelim ya da etmeyelim bugün united'in neredeyse her istediği oyuncuyu alabilecek gücü var. psg istediği oyuncuya istediği parayı dökebiliyor. çok zengin bir herif bugün galatasaray'ı satın alsa ve sportif başarı için abramovich gibi para dökmeye başlasa sözlüğün yarısı sevinçten soluğu nevizade'de alır. gerçekler acıdır maalesef.

    yapılan doğru demiyorum ama bunlar artık futbolun gerçekleri. serie a'da 8, premier lig'de 9 kulübü abd şirketleri yönetiyor. ligimizin biraz marka değeri olsa birileri bizden de takım satın alıp para dökmeye başlar, başarılı olan kulüpler olmaya başlayınca da diğerleri de birileri kendi kulübünü satın alsın diye dua eder.

    psg de yıllardır para döküyor ama başındaki herifler tam sığır olduğu için yerel lig harici bir final gorebildiler. altyapı falan umursamiyorlar. ancak city bu noktada saygı duyulasi bit ekip çünkü altyapı ve tesisleşmede inanılmaz adımlar attılar. ciddi paralar harcadılar ama bugün takımlarına baktığınızda haaland harici alınmadan önce büyük yıldız olarak öne çıkmış kimse yok. bu takım dagildiginda da bu oyuncular asla bu takımda başarılı oldukları kadar başarılı olamayacaklar. pep takımını avucunun içinde tutan ve potansiyeli olan oyuncuları muazzam kullanarak onlardan yıldız yaratan bir adam. city'nin bu noktada olmasının tek nedeni de pep'tir.

    velhasıl kupa 1'i hak ederek kazanan takımdır. altı boş bir yıldızlar takımı oluşturmaktansa her yönden futbola yön verecek bir atılım haline gelmislerdir. istedikleri parayı verip istedikleri oyuncuyu alabiliyorlar, tıpkı rakipleri gibi.

    bir gün bu futbol dışı sermaye durumu futboldan temizlenir de sadece city kalırsa o zaman eleştirebiliriz ama şu an bildiğimiz büyük avrupa takımlarının çoğu zaten futbol dışı sermayenin elinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın