resim
Uğur Boral
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Orta saha sol
Yaş:42
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 169
    fetö'den ceza almış futbolcu. beşiktaş ve fenerbahçe'de oynamıştır.

    https://www.aa.com.tr/...si-aciklandi/1839466

    --- alıntı ---

    sanık uğur boral'ın, 2002'den itibaren fetö/pdy'nin sohbet toplantılarına gittiği, örgüte burs ve himmet adı altında bağışta bulunduğu, kurban bağışladığı, örgüt elebaşının talimatı doğrultusunda bank asya'ya 9 ocak 2014'te hesap açtırarak yüklü miktarda para yatırdığı belirtilen kararda, sanığın ayrıca 17/25 aralık sürecinden sonra da örgütle organik bağ içerisinde süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk gösteren eylemleriyle üzerine atılı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçunu işlediği aktarıldı.

    mahkeme heyeti, 20 ocak'ta verdiği kararda, eski futbolcu zafer biryol, antrenör ismail şengül ile menajer ersin güreler'in, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl üçer ay hapisle cezalandırılmıştı.

    heyet, duruşmalardaki beyanları nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eski futbolcular bekir irtegün, uğur boral ve ömer çatkıç'ı "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 2 yıl birer ay hapis cezasına çarptırmıştı.

    etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılarak 2 yıl birer ay hapis cezası alan irtegün, boral ve çatkıç hakkında, türk ceza kanunu'nun (tck) 221/5. maddesi uyarınca, birer yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar veren mahkeme, diğer 3 sanığın ise tck'nın 58/9. maddesi gereğince, "cezalarının infazından sonra ayrı ayrı denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanması"na karar vermişti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın