resim
Ludovic Blas
Takım:Rennes
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Fransa
  • 32
    nantes ile 2024 yılında sözleşmesi sona erecek olan fransız oyuncu.

    yakından takip ettiğim bir oyuncu değil ama ismi galatasaray ile anılınca, oyuncuyu göz ucuyla birazcık inceledim.

    şimdi şöyle bir gerçek var bunu kesinlikle göz önünde bulundurmak gerekiyor, kapalı savunmalara karşı oynamak ile açık savunmaya karşı oynamak bambaşka mevzular. yıllardır küçük takımda oynamaya alışmış oyuncunun gelip çilingir olarak hemen katkı vermesini beklemek bence doğru değil. bu yüzden oyuncu tercih ederken büyük takımlarda oynamış ve kapanan takımlara karşı nasıl çözüm ürettiğini bildiğimiz oyuncuları tercih etmek daha başarılı sonuçlar ortaya koyacaktır.

    hemen birkaç örnek vereyim; sergio porto'da büyük takım oyuncusu olarak yıllarca oynadı, torreira yine italiano ile pozitif futbol oynadı arsenal ve atletico madrid geçmişi var, mertens mesela yıllarca büyük takımda oynadı.
    bir de cicaldau var, avrupada açık takımlara karşı barella gibi oynayıp ligde kapalı takımlara karşı kaybolan.
    hangi modelin tuttuğu belliyken merkezde riske girmek doğru değil bence.

    blas'ın en güçlü özelliklerine bakınca ben bu oyuncuda düşük profilli bir mahrez görüyorum, mahrez'in leicester'da sol kanatta kendini göstermeye başladığı yaşta.
    birebirlerde çok yetenekli duruyor, eğer kanatta olursa ve teknik direktör tarafından sürekli beklerle birebir bırakılacağı pozisyonlar hazırlanırsa başarısız olma ihtimali çok düşük bence.
    fakat kapalı savunma arasında, dar alanda ne verir, kestirmek çok mümkün değil.

    10 numara için hem zakharyan hem felix, ikisini de blas'a tercih ederim çok net.
    oyuncuların profili açısından tekrardan belirtiyorum, bir tarafta henüz olgunlaşmamış de bruyne tarzı zakharyan var diğer tarafta mahrez stili blas var.
    mahrez'i 10 numaraya koysan o da oynar, futbol dünyasının da ruhu duymaz, kabullenirler. oysa oyuncunun en güçlü yanlarını ortaya çıkaracak formasyonu bulunca verim çok daha fazla artıyor.

    pep, mahrez'i başaltı bir takımdan aldı ve dünyanın en dominant takımlarının kanat oyuncularından biri yaptı. dominasyonu sağlayan oyuncular merkezdeki rodri, ilkay, de bruyne ve bernardo.
    şimdi biz blas'ı alalım, 8 numara oynatalım merkezde kilit açsın hem de dominant oynayalım demek bana biraz mantıklı gelmiyor.
    ama merkeze koyarsın paredes, tielemans, torreira oyuna hükmedersin ve kanatta da blas'ı rakip beklerle birebir bıraktığında oyuncunun yeteneğinden ve öngörülmezliğinden faydalanabilirsin.

    blas fransa liginin en başarılı dribling yapan oyuncularından biri olarak görünüyor, fransa ligi'nde çalım atan adam türkiye ligi'nde doğru pozisyonda bırakılırsa burada çok daha fazlasını yapabilir.
    fiziksel olarak da topla beraber vurup geçebilen bir oyuncu gibi gördüm, ama top rakipteyken adam yemiyor top çalma top kesme bu özellikleri pek yok.

    benim oyuncu hakkında görüşlerim bunlar, kendi oyun mentaliteme göre kendimce verimli olacağını düşündüğüm mevkiler de bunlar. oyuncunun bireysel yeteneği, adam eksiltebilmesi, vurup geçmesi bana 3. bölgede rakibi birebir yakalamışken lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın