• 8
    stoper ikililerinden sıkça bahsedilirken sonrasında kaleci de dahil edilerek üçlü yapılardan bahsedildi ve hakikaten çok güçlü üçlülerimiz olmuştu.

    taffarel - bülent - popescu,
    mondragon - tomas - song,
    muslera - semih - ujfalusi gibi.

    2022-2023 sezonunda ise nelsson - abdülkerim ikilisinin uyumunu gördükten sonra muslera'yı da dahil ederek yine çok sağlam bir kalemiz oluştu diye düşündüm. ne var ki sezonun ilerleyen bölümlerinde torreira'nın hayvansı performansı da denkleme dahil olunca süper bir baklava dilimimiz oldu.

    -------torreira----------
    ---abdülkerim-nelsson----
    -------muslera-------------

    takım savunması ve bu 4'lüyü ortaya koyduktan sonra sacha ve kazımcan'dan bahsetmemek saçmalık olur.

    ----------------torreira---------------------
    kazımcan---abdülkerim--nelsson-----sacha
    ---------------------muslera-----------------

    aslında bizim koskoca bir duvarımız varmış.

    tabi ki takım savunmasından söz ederken icardi ve mertens'in ön alandaki pres gücü ile kanatların savunmaya yardımını unutmayacağım. ancak vurgulamak istediğim bu arkadaki ekibin hakikaten acımasız oluşu.

    erman toroğlu ligin bitimine birkaç hafta kala sanırım 1:0 kazandığımız başakşehir maçı sonrası şuna benzer bir yorum yapmıştı: "ya bu galatasaray savunması vietnam askeri gibi. o kısa boylu torreira falan ne öyle? tam kimse yok diyorsun çıkıp tarıyorlar."

    bunların dışında kenardan gelen berkan da hemen mevzuya dahil oluyor. bunu da es geçmemek lazım.

    nitekim tribünde maç izlerken top rakipteyken ıslık çalıyorum ama bizimkilerin pirana gibi saldırıp topu kazanmasına hasta oluyorum. eskiden ıslık çaldığım süre uzun olduğu için maçtan sonraki gün uyandığımda çenemde falan ağrı hissederdim. misal 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçından sonra böyle bir şey olmadı. çünkü ıslık çalma sürem azaldı. top rakibe geçince delirmişçesine prese başlayan bu ekip, topu çok hızlı şekilde geri kazanıyor.

    emeğinize, hırsınıza sağlık!
App Store'dan indirin Google Play'den alın