resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 603
    öncelikle yerli hiçbir kaleci prime muslera ayarının yanından bile geçemez. bunu belirttikten sonra uğurcan'ın süper lig'de şampiyonluk alan 2 kaleciden biri olduğunu belirtmek lazım.

    2011-2019 arası muslera ile karşılaştırmam bile ama 2019-2023 arası muslera'yı aratmayacaktır.

    avrupa'nın gözünde yaşı ilerledi. eskiden bu yaşlardaki kaleciler için "genç" denirdi, artık 27-28 yaş kaleciler için bile olgun/tecrübeli oyuncu kategorisine giriyor. oyuncular için olgun tecrübeli yada bir diğer tabir ile "prime" dönemi 25'e kadar geriledi avrupa'da. yaşlı oyuncular fark yaratmıyor mu, tabi ki yaratıyor. prime döneminin uzunluğu kendine bakmak ile alakalı.

    bunu neden anlattım çünkü bir oyuncuya prime döneminde demek o oyuncunun gelişiminin durduğu, potansiyeline eriştiği anlamına geliyor. hiçbir avrupa takımı süper lig performansına bakarak gelişimini türkiye'de tamamlamış oyuncu almaz. avrupa'ya oyuncu satacaksak, bu oyuncu ya genç olacak ya da şampiyonlar ligi, avrupa ligi, dünya kupası gibi turnuvalarda kendini gösterecek.

    yukarıdaki sebepten dolayı da piyasasının epey düştüğünü düşünüyorum. çift haneli bonservislerin üstünde alıcısı çıkmaz.

    bence çok mantıklı bir hamle olur. ben daha genç ve potansiyelli, tercihen fransız bir kaleci ile devam edilmesi taraftarıydım ancak türkiye'deki istikrarlı istikrarsızlık önümüzü görmemize engel oluyor. bu durumda en azından süper ligde baş ağrıtmayacak bir kaleci ile devam etmek en mantıklısı.

    tabi bu görüşmelerin duyurulmasının şöyle bir dezavantajı var, trabzon cephesi taraftar tepkisi dolayısıyla satmaktan vazgeçebilir. bu da transfer bitmeden duyurulduğu için bozulan bilmem kaçıncı örnek olur bize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın