• 1
    nba'de normal sezonun bitmesiyle beraber 18 nisan'da başlayacak olan postseason. zamanı geldiğinde ayrıntılı incelemeler yazarız elbet, fakat şimdilik kalan son 4 maç öncesi genel duruma bakalım:

    doğuda 7 takım, batıda ise bütün takımlar playoffa katılmayı garantilemiş durumda. doğudan bahsedelim:

    cleveland cavaliers 1. liği,orlando magic 2. liği garantilemiş durumda.

    boston celtics ve atlanta hawks aynı galibiyet yüzdeleriyle 3. lük için kapışıyorlar. boston'ın kalan maçları sırasıyla wizards, @bucks, @bulls ve bucks. atlanta ise raptors, @wizards, @bucks ve cavaliers. ben 3. sıra için atlanta'nın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

    5. sıra için yine aynı galibiyet yüzdeleriyle miami heat ve milwakuee bucks mücadele etmekte. bucks'ın kalan maçları @76ers, celtics, atlanta, @celtics ve bogut'ları yok. heat son 9 maçı kazandı, wade çok formda ve maçları detroit, @new york, @76ers, new jersey. fikstürleri yazınca açıklamaya gerek kalmıyor zaten, miami 5. liği alacaktır.

    7. sırayı charlotte bobcats garantilemiş durumda. bucks'ı geçebilmeleri hiç de kötü bir ihtimal olmasa da ben 7. bitirip orlando ile eşleşeceklerini düşünüyorum.

    8. sıra şu anda nba'de sahibi belirlenmemiş tek play-off biletini içeriyor ve bu bilet için de toronto raptors ve chicago bulls kıyasıya savaş vermekte. iki takım da iki ay öncesine kadar kolay fikstürlerinin de etkisiyle 5.'lik savaşı veriyorlardı ama bulls'un 0-10'u, raptors'un şu anda son 18 maçından 14'ünü kaybetmiş olması, zor fikstür ve sakatlıklar buralara düşmelerinin nedeni. iki takım da 38-40 ve pazar günü büyük ihtimalle bu savaşın muzafferinin belirleneceği bulls-raptors maçı var toronto'da. bulls'ta bütün sakatlar iyileşti, noah eski ritmini buldu ve rose da inanılmaz oynamaya başladı. raptors'ta ise bosh üst çene ve burun kırığı nedeniyle normal sezonu kapadı, hedo da kalan maçlarda maskeyle oynayacak. hatırlayacak olursanız hedo maskeyle oynamayı sevmediğini, kısıtlandığını söylemişti. bulls son 10 maçta 7-3, raptors ise 4-6. bütün bu etkenler bulls'u raptors'ın önüne taşıyor ama raptors'ın da maçın sahasında olması ve eğer galibiyet oranları eşit olursa sezon serisini aldığı için öne çıkacak olması gibi iki avantajı var. bulls'un kalan maçları @nets, @toronto, boston ve @charlotte. toronto ise @atlanta, bulls, @detroit ve new york. bir bulls taraftarı olarak gönlüm tabii ki de bulls'tan yana. çocuklar inandı.

    doğu gayet heyecanlı gibi dursa da, batıda da inanılmaz mücadeleler var.

    los angeles lakers 4 maç kala birinciliği garantilemiş durumda. ikincilik için sırasıyla g-m sayılarıyla beraber denver nuggets*, dallas mavericks*, phoenix suns*, utah jazz* ile hayvani bir şekilde yarışıyorlar. inanılmaz bir heyecan bu tabii ki de, batıyı çok takip etmediğim için çok rahat yorumlar yapamayacağım ama kalan maçlarda nuggets-suns ve suns-utah maçları bu sıralamayı çok etkileyecektir. ben tahmin yapacak olursam dallas'ı 2. sıraya, denver'ı 3'e, utah'ı 4'e ve phoenix'i 5'e uygun görürdüm.

    6. sıra için de 48-30 galibiyet oranlı 3 takım portland trail blazers, san antonio spurs ve oklahoma city thunder mücadele vermekte. bu takımlar arasında oynanacak en önemli mücadele de thunder-blazers maçı. üç takımın da kalan fikstürleri çok zor ve ne olacağı belli değil bana göre. ben üç takımın da 50-32 bitireceğini söyleyerek bir kehanette bulunuyorum ve sezon sonu sıralamasını da blazers, spurs ve thunder olarak öngörüyorum.

    şimdilik son 4 maç öncesi bu kadar değerlendirme yeter, eşleşmeler belli olunca da bir değerlendirme ve tahmin yaparız elbet. maçların çok daha sert oynanacağı, heyecanın ve kalitenin daha üst seviyelere çıkacağı ve nba'in en zevkli 1.5 ayı olan playoffları artık heyecanla beklemekteyiz.

    let the game begin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın