• 3
    verstappen kazandı.

    1verstappen
    2 hamilton
    3 russell
    4 perez
    5 sainz
    6 stroll
    7 alonso

    şeklinde bitti yarış.

    mercedes sıfır sidepod tasarımından tam 2 sene sonra vazgeçip sonunda doğru düzgün bir sidepod getirip redbull'un arkasından 2. ve 3. sırayı almayı başardı. gerizekalı ferrari pit yolundan yarışa 19. sırada başlayan leclerc'i sert lastikle başlattı. leclerc 7 ya da 8.liğe çıkmıştı ki daha 17. turda pite çağırıp yumuşak lastik taktılar. en az 30 tur atması gereken sert lastiği 17'de degistirecektiniz niye sertle çıktınız? vallahi ilginç bir takım.

    perez altındaki araca rağmen 11. başlayıp 4. olabildi. aynı durumda verstappen olsa ikincilik garantiydi, liderliği de zorlardi. perez dünya sampiyonlugundan falan bahsediyor ama cadde pistleri ve lastik koruma haricinde bir alamet-i farikası yok maalesef. verstappen karşısında pek şansı yok.

    alonso muhteşem bir detay, adam yürüyen karizma, yürüyen tecrübe. bu adamın telsiz konuşmalarını dinlemek müthiş keyifli. yarış sonuna doğru takım arkadaşı stroll'ün arkasına geldi, hemen telsizden takımı uyardı: "lance'e söyleyin benden uzaklaşmak için risk almasın, geçmek gibi bir niyetim yok, sadece yağmur gelirse diye arkadakilerden uzaklaşmaya çalışıyorum" dedi. adam resmen bir yandan aracı kullanıp bir yandan telsizle takımı yönetiyor. muazzam gerçekten.

    edit: maçı beklerken çok güzel vakit geçti, kalan 1.15 saati nasıl geçireceğim bilmiyorum :)

    edit2: mocuishle sağolsun, hastalık bu futbol'un şampiyonluk videosunu izleyeceğim 55 dakikayı da öyle yiyeceğim :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın