resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 796
    çok top kapan bir stili var. özetle defansif anlamda zaafiyet yaratmıyor. dolayısıyla eleştirildiğinin aksine güçlü bir futbolcu olmasına da gerek yok.

    adam zaten topla izlediğim her maç şapkadan tavşan çıkarıyor. oyun stilinde önce tekniğin ve zekanın sonra da çevikliğin önemi var. bıktım bu türk futbolunun güç saplantısından.

    xavi'nin, iniesta'nın, mertens'in, torreira'nın, onyekuru'nun, dybala'nın güçlü olmasına gerek yok.

    her futbolcuyu öne çıkaran özellikler vardır. mesela torreira çevikliği, patlayıcılığı ve dayanıklılığıyla öne çıkar. avrupa eğitim sisteminde de türk eğitim sisteminin aksine zayıf derslerinize değil güçlü derslerinize odaklanılır. eğer resminiz iyise ve matematiğiniz kötüyse sistem sizi resme yönlendirir, bir specialist yaratmaya çalışır. biz ise hep ortalama insan yaratma derdindeyiz. arda bir specialist ve bunu yapmak için de güce ihtiyacı yok. dayanıklılığı arttıkça şimdi izlettiği özel anların sayısı da artacaktır.

    herif saf yetenek. bana göre varlığı başlı başına güç. zaten fenerbahçe'de kendisi dışında kadroda yer alan oyuncular türkiye şartlarında bile sıradanlığın bir altında veya bir üstünde pek de fark yaratmayan isimler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın