• 113
    transfer sezonu resmen olmasa da esasen başladı. yıllardır birçok transfer dönemi geçirdik. öncelikle haziran ayı sakin geçer bunu bir kafamıza koyalım. haziran ayında sadece elit kulüpler büyük transferlerini yaparlar ve gündem genelde onlara aittir. bu durum 15 temmuza kadar sürer. bizim de içinde bulunduğumuz orta ölçekli takımlar büyük takımların planlamalarını bitirmeleri akabinde “ne oluyor kardeşim ne bu tantana” diyerek kafalarını göstermeye başlarlar temmuz başından itibaren. 1 temmuz- 15 temmuz arası birkaç transfer yapılsa da sakinlik sürer. 15 temmuz- 1 ağustos arası ise ana parçaya eklemlenecek 2 transfer açıklanır. ağustos ayı ise orta ölçekli takımlar ile düşük ölçekli takımların acele bir şekilde market alışverişini yapan insanlar gibi pazara daldığı aydır. çok hareketli geçer bu ay. eylül ayı ise artık son rötuşlar ve düşerse bir çilek kapma ayıdır. peki düzen neden bu şekilde? bunun sebepleri şöyle.

    1) haziran ve temmuz aylarında kulüpler tok satıcı rolünü oynayarak maksimum para kazanma derdine düşüyorlar.
    2) oyuncular tatilde oldukları ve öncelikli olarak büyük kulüpler veya liglerden birine gitmek istedikleri için orta ölçekli ve düşük ölçekli liglerin kulüp takımlarına bekleyin mesajı gönderiyorlar ve istedikleri olmayınca görüşmeye başlıyorlar.
    3) sahne önce büyüklerin. onların kadro planlamalarının bitmesi bekleniyor ve ondan sonra orta ve düşük ölçekli takımlar planlamalarını yapıyorlar.

    edit: o yüzden haziran ve temmuz aylarında galatasaray ile ilgili transfer haberlerine itibar etmeyin fazla çünkü büyük ihtimalle üfürme oluyor. bir buçuk ay zihnimizi boşaltmak bize daha yararlı. 15 temmuzdan itibaren bakarız ne oluyor diye. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın