• 109
    görünen o ki hareketli geçecek olan transfer dönemi. geçmiş senelerin aksine bu kez takımın yetersizliğinden değil de kalitesinden dolayı hareketli geçecek olması harika bir olay.

    defans

    sacha boey ve victor nelsson ayrılmaya en büyük iki aday gibi duruyor. özellikle boey fazla dikkat çekti. artık çok geç, tutamayacağız bence boey'imi. ikisinin de aynı transfer döneminde ayrılması, ne kadar bonservis getirisi olursa olsun, riskli bir durum. bu senaryoda sağ bek olarak elimizde sadece leo dubois kalıyor, ki başıma bir şey gelmeyecekse avrupa'da hedefleri olan bir galatasaray'ın as sağ beki olabileceğini düşünmüyorum. takımın atletizminin yarısı olan boey yerine oyun aklı yüksek ama statik dubois konursa kekremsi tat verir. bu durumda ben olsaydım fransa'dan talipleri olabilecek dubois'dan yarım ağızla çıkmaya çalışır ve sağ beke bir yerli bir yabanci iki oyuncu getirirdim.

    mehmet can aydın
    mert müldür
    mehmet zeki çelik
    bünyamin balcı

    isimleri yerli piyasasındaki düşünülebilecek isimler. lig maçlarında bu bölgeyi yerli yapmamız gerekeceği için bu isimlerden biri takıma katılmalı gibi.

    yabancı olaraksa kesinlikle yeni boey olabilecek bir atlet bek getirmeliyiz. scout ekibine güveniyorum bu konuda.

    nelsson'dan doğacak stoper boşluğuna gelirsek, buraya sükseli bir isim gelebilir. yeni sezonda avrupa hedeflerimiz olmasaydı nelsson transferine benzer bir risk düşünebilirdik, ama bu sene için 28-30 yaş civarı bir savunma liderine ihtiyacımız var. kim olabileceğine dair şu an fikrim yok.

    mathias ross'un durumuna göre bu oyuncuyu kiralık gönderip genç yabancı bir stoperi daha kadromuza katabiliriz. fakat ben ross'tan ümitliyim.

    as sol bek ihtiyacımız var. raphael guerrerio ismi çok gerçekçi gelmiyor. kaldı ki gelecek olsa guerrerio'yu orta saha sol içte değerlendirmek lazım. dortmund'da bu bölgede daha cok beğenirdim. kazımcan karataş ligde bolca oynayacak, ama oyundan çok düştüğü bölümler oluyor. o sebeple güvenilir bir sol bek şart. dar bir marketten oyuncu bakacağız buraya. güney amerika ligleri değerlendirilebilir. tek isteğim alex telles gibi pahalı ve düşüşte olan isimlere gitmememiz.

    sol stoper emin ellerde.

    orta saha

    ihtiyaç büyük. fredrik midtsjö ve yusuf demir dışında ayrılan olacağını sanmıyorum. bu ikilinin de kalma ihtimali yüksek bana kalırsa. özellikle yusuf'a bir şans daha tanınacak gibi hissediyorum. midtsjö'ye teklif gelirse yollar ayrılır.

    bununla birlikte tüm bu akla ilk gelen senaryoyu boşa çıkarabilecek büyük bir şey daha hissediyorum. içimden bir ses diyor ki yeni sezonda ilk 11'de bu sezondan sadece lucas torreira sahada olacak, yanına ve önüne aklımızdan bile geçmeyen sükseli transferler yapılacak. bu durumda sadece midtsjö değil sergio oliveira bile ayrılabilir. transferde güzel sürprizlere alıştık sonuçta.

    ilkay gündoğan
    renato sanchez
    dani ceballos

    isimleri geçti şimdiye dek. renato sanchez o sürprizlersen biri olabilir gibime geliyor.

    on numara/ forvet arkası/ yardımci forvet

    dries mertens'in bu sezonki mata rolünü alacağı kesin gibi. bununla birlikte bu bölgenin oyuncusu olmayan nicolo zaniolo en büyük soru işaretimiz. oldukça kötü bir yarım sezon geçirdi. öyle ki şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz ankaragücü maçında iyi ki cezalı da oynayamıyor diye düşündürttü. zaniolo'yu planladığımız gibi 25+ bir paraya satabilirsek satacağız bence. beklenen düzeyde teklif gelmezse okan hoca'ya ciddi iş düşüyor. rehabilite edip takıma kazandiracağız bu durumda. eğer böyle olursa bile on numara bölgesine olmasa bile 8-10 ya da bazılarımızın 8,5 diye tabir ettiği bir ofansif merkez orta saha alınmalı.

    kanat / kanat forvet

    milot rashica'nın takımda kalacağını düşünüyorum. beklenen bonservis gelirimizi düşününce fazla yük olmayacak bence bütçemize.

    milot rashica
    kerem aktürkoğlu
    yunus akgün (bir şans daha)
    barış alper yılmaz
    yerine göre nicolo zaniolo

    tamam, ama bir şey eksik. henry onyekuru tarzı siyahi genç kanat istiyorum ben. bu kişi ünlü de olabilir no-name birisi de olabilir. hız istiyorum, atletizm istiyorum. kerem ayrıldığında sol kanat ona geçsin istiyorum.

    santrfor

    fazla söze gerek var mı? görüyorsun yaptıklarını. adam yol yabdı yol. mauro icardi mümkünse tatile çıkmadan önce imzayı atmalı.

    arkasına datro fofana gibi kiralık bir çözüm ve tecrübeli bir bitirici lazım. yani icardi dahil 3 transfer gerekiyor. altyapıdan ciddi ışık veren varsa ilk etapta icardi + transfer + altyapı ürünü düşünülebilir.

    ve son olarak

    kaleci

    burası için planı hiç kestiremiyorum. ne kadar bazen saçmalasa da fernando muslera'nın bir sene daha sözleşmesi varken muhtemelen kaptan oynamaya devam eder. etmeli mi? orada biraz karışık hisler içindeyim.

    mevcut yerli kalecilerimizin hiçbirini beğenmiyorum. olası bir muslera sakatlığı veya kötü performansı durumunda kabus gördürecek isimler. buna batuhan şen ve jankat yılmaz da dahil maalesef. kaleci direkt ışık verir, olacak kaleci belli olur. bu ışığı göremiyorum eldeki kalecilerimizde.

    uğurcan çakır'ı burak yılmaz transferi tarzı bir hamleyle trabzon'da alabilirsek isterim sadece. 10 milyonlar vereceksek kalsın. kalede yabancıdan devam, ama sanıyorum bu iş öbür senenin işi olarak değerlendirilecek. eğer öyleyse cedric carraso tarzı tecrübeli bir kaleciyle bir yıllık anlaşılmalı, okan ve batuhan gönderilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın