resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 510
    refleksleri ile öne çıkan tipik türk kalecisi. beklenen patlamayı henüz yapamadı. bu yaştan sonra da yapabileceğini çok sanmıyorum. ayakları fecaat ayrıca. maç içinde konsantrasyonunu da kaybediyor. misal 80 dakika kalesine şut gelmesin, 81. dakikada gelen ilk şutu alır. bu sezon oynadığı 18 mayıs 2023 fenerbahçe trabzonspor maçında kornerden hemen hemen üzerine gelen kafa vuruşları ve ceza sahası dışından cılız denemeler hariç top çıkaramadı. fark yarattı diyebilmek için çıkarması gereken 3 topu da ağlarında gördü zaten.

    eğer bir hata yapıp, ciddi paralara kendisini alırsak ilk sene “daha alışma sürecinde” ikinci sene “o topa ne yapsın” üçüncü sene “önündeki stoperler kötü” bahanelerine sığınırız. muslera’nın yerini kesinlikle dolduramaz.

    sol bekte fazladan bir tane daha yabancı oynatabilmek için türk kaleci oynatmak alınacak risk değil. kazımcan yahut x oyuncu bize senede 3 bilemedin maksimum 5 gol yedirir. ama doğrudan golü önlemekle mükellef kaleci beklenen seviyede olmadığında yedireceği goller çok daha fazla. illa alınacaksa da kesinlikle 5 milyon euro üzerinde bir bonservis verilmemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın