• 93
    yıl olmuş 2023 hala taktik anlamında hiç tatmin etmeyen oyundur. taktiksel olarak futbol eskisi gibi sadece dizilişlerden ibaret değil ki. bugün pep guardiola stones'u savunmada stoper, hücumda 6 numara oynatıyor. hadi bu bir yenilikti ama geçen senelerde de zinchenko'yu savunmada bek hücumda orta saha yapıyordu. bu gibi oyuncuların yerini ayarlama işini oyuna eklemiyorlar. eskiden ok çıkarırdık ama o da zaten oyuncunun hücuma cıkışıyla alakalı bir durumdu. şimdi yok kanat forvet yok içe kateden forvet gibi kanat görevleri var benim gibi 2d izlemeyi sevenlere bu ne kadar farkettiriliyor bilmiyorum. sanki kanatlara koyduğum iki farklı görev verdiğim oyuncular hep aynı şeyi yapıyorlar gibi görüyorum.

    tekelleşme bundan dolayı kötü işte nasıl olsa alacaklar diye aynısını makyajlayıp önümüze getiriyorlar. hadi geçtim fifa managerdaki gibi kazandığın maaşı harcayıp özel hayatın olsun gibi istekleri. eğer ki bu bir teknik direktörlük oyunuysa taktiksel çeşitlilik daha iyi olmalı diye düşünüyorum.

    cm 01- fa premier 2002 'den beri bu oyunları oynuyorum eski serilerde muhtemelen 4-4-2 , 4-4-1-1 formasyonlarıyla oynamışımdır diye düşünüyorum da fm 08'den beri bu oyunun en iyi taktiği 4-3-3 taktiğidir. (1 dm, 2 cm, 1lw,1rw)
    sırf bu seride artık bu taktiği yapmayayım diye farklı sistemler yapayım dedim. mesela juventus ile asimetrik 4-4-2 oynadım. lemar(lm) locatelli ve miretti(cm) chiesa (rw) forvette vlaholavic ile moukoko gayet başarılı oldum ama sarmıyor insan kendi taktiğini yaratmak istiyor. ben istiyorum ki kalecim orta sahada bassın sol bekim sağ bek ile yer değiştirsin size ne aq.

    https://gss.gs/E8c.png

    edit: taktiksel önerileri olan arkadaşlarımı beklerim. bu arada atalantadaki hojlound oynatırsan iyi oynatmazsan patatese bağlıyor. dortmunddaki moukoko ise çılgın atıyor. bu oyuncuların cuzi serbest kalma bedelleri var. 30-40m civarlarında koparabiliyorsunuz. ilerleyen dönemde eğer ki almanya'dan anton kramel adında bir forvet çıkarsa çökün üstüne.
App Store'dan indirin Google Play'den alın