• 5
    daha çok kalibre yetersizliği olarak adlandırılması gereken sendrom. sanki ön elemeyi geçince kupayı alıyormuşuz gibi bir algı var ancak kazın ayağı öyle değil.

    galatasaray uefa kupası aldığı dönem, yani 1996-2000 aralığında sürekli şampiyonlar ligine ön eleme oynayarak gitti. bu dönemde takımımız önüne geleni affetmiyordu, çünkü iyiydik, takım gibi bir takımdık.

    eğer disiplin, takım kimyası, yetenek, fizik kondisyon gibi parametreler sizin ön eleme turlarında elenmenize neden oluyorsa kötü takımsınızdır, yetersiz yanlarınız vardır. karşı takım bunları kullanmıştır. bitti bu kadar. sorunlarınızı kapatıp güçlenmeye bakarsınız. eğer mental olarak yazın bir avrupa köy takımı kadar güçlü olamıyorsanız bu bir sorundur, biz bahtsızız deyip geçilemeyecek bir iş ahlakı ve disiplin sorununa delalet eder. bahsettiğimiz şey zaten gelişmekte olan ve gelişmiş ülke farklılıklarına tekabül ediyor. batıda standart haline gelmiş, kültürleşmiş ve günlük hayata tamamıyla oturmuş, hatta sikko amatör kulüplere kadar sirayet etmiş sistem ve disiplin, en rekabetçi görünen türk takımlarının idam emri oluyor bu yüzden özellikle yaz aylarında. sağlam liglerde top oynamış adamlar batuhan karadeniz’e dönüşüyor burada. nedeni ise türkiye’nin ve türk kulüplerinin dinamiğinde. e haliyle eleniyorsunuz uyduruk bir ara pas sonucunda golü bulup sonra otobüs çeken avrupa takımlarına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın