• 3
    birinci turdan daha inançlı şekilde, daha yüksek katılımla sandığa gidilmesi gereken seçimdir. ilk turda yaşananlara anlam vermek mümkün değil.

    hükümet kanadında aa verilerine göre o sırada %53 oyu olan erdoğan tarafının ikinci turu kabul etmiş görünmesi tuhaf. nitekim günün sonunda %49.5'te ilk turu tamamladı, yersek. buna karşın net bir galibiyet söyleminde bulunamadılar.

    muhalefet kanadında öndeyiz, bizim önde olduğumuz sandıklara itirazlar var denmesine rağmen oy oranları erdoğan 49.5- kılıçdaroğlu 44.5'te sabitlendikten sonra değişmedi. yine ikinci turun erken kabulu söz konusuydu.

    benim bildiğim erdoğan tarafı 49.5 gibi bir oy oranı gerçek olsa işi ikinci tura bırakmazdı. atı alan üsküdar'ı geçti diye zafer turuna başlardı.

    şimdi ilk turda sandığa gitmeyen 8 milyon seçmenden gelen ve oğan oylarından paya düşenle ikinci turun kazanılması hiç uzak bir olasılık değil. ama muhalefetin çok güçlü bir iletişim uygulamasi gerekiyor. daha agresif söylemler gerekiyor. her şeyden önce birinci turda yaşanan gariplikleri kendi verileriyle açıklamaları ve yeniden umudu alevlendirmeleri gerekiyor. şimdiye dek iletişim konusunda seçim öncesi gösterilen başarıyı gösteremediler. 2018'de ortadan kaybolan ince'de olduğu kadar olmasa da seçmenin yalnız hissettiği bir seçim gecesi ve ertesi günü yaşadık. kaldı 12 gün. kazanabiliriz. yeter ki sandığa daha kalabalık gidelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın