• 29
    batı'nın "white washing" için uyguladığı bir yöntemdir. eşcinseller doğu toplumlarından çok batı toplumları tarafından ezilmiştir. misal islam'da birinin özel hayatını bilmek neredeyse imkansızken batı'da bir zamanlar o alanlara zorla giriliyordu. bazı ülkelerde hapis cezası vardı hatta.
    bu tarihlerini temizleme hastalığı sadece cinsel haklarda değil ırkçılıkta da başladı. hans christian andersen'in masalı küçük deniz kızı'nın yeni versiyonunda rolü siyah bir oyuncuya vermişler. oysa bu da ırkçılık. danimarka'dan çıkmış bir masalı salt evrensel kabul edip bak ben seni de bu içerikte gösterdim demekte bir nevi ırkçılık. afrika'nın masalları, efsaneleri yok mu?

    edit: bir kaç yıl önce bir kadın yetişkin filmleri oyuncusu lgbtq bilmem ne aktivistlerinin yoğun saldırısı sonrası intihar etti. saldırının nedeni de kadının bir sahnede eşcinsel erkekle birlikte olmak istememesi. bu ne perhiz ne lahana turşusu demiş. o erkek oyuncunun hedef göstermesi sonrası başlayan yoğun sosyal medya saldırısı sonrası kadın intihar ediyor. herife soruyorlar sorumluluğun yok mu diye "ben ne yapayım zayıf kişilikliyse" diyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın