• 46368
    fırat aydınus: *

    g.saray, başakşehir galibiyetiyle şampiyonluk hedefine çok ama çok yaklaştı. başakşehir ile oynadığı son 6 süper ligi maçında 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak hiç yenilmeyen lider galatasaray, en yakın rakibi fenerbahçe’nin bir gün önce giresun’da yaşadığı puan kaybının getirdiği ekstra motivasyonla sahaya çıktı. okan buruk, takımla kimyası tutmayan adekugbe’nin yerine genç kazımcan’la başladı oyuna. sakatlığı nedeniyle oynamayan syzsyz başakşehir adına çok önemli bir eksikti.

    galatasaray, yine oyuna arzulu, iştahlı ve direkt skoru yakalamak adına ne gerekirse onu yaparak başladı. mertens’in 4. ve 5. dakikalardaki 3 şut denemesi, torreira’nın 14. dakikada ceza sahası içinden yaptığı vuruş, duran topları ön direğe kullanıp icardi’nin topu arkaya aktarma düşünceleri ve oliveira’nın 16. dakikada vurduğu kafa şutu, galatasaray’ın sahip olduğu hırsın sahaya yansımalarıydı. sarı kırmızılıların ilk 20 dakikada ulaştığı şut sayısı 8’di. bununla birlikte rakip yarı alanda pres de uyguladı.

    açıkçası ilk yarıda başakşehir oynamadı değil, galatasaray oynatmadı. oynamasına izin vermedi. başakşehir, üzerine gelen galatasaray’ın arkada boşalttığı alanlardan yararlanmak istedi. fakat bunu ilk kez ancak 25. dakikada deniz’in uzaktan şutu ile yapabildiler. sonrasında aleksic ve serdar’la pozisyonlara girmiş olsalar da ilk yarıda son vuruşlara kadar her şeyi mükemmel yapan bir galatasaray izledi. sarı kırmızılıların oyunu bu kadar domine ettiği ve pozisyon bulduğu maçta golü penaltıdan bulması gecenin ilginç notu oldu. ilk yarıda 13 şut çekip 18 orta yapan ve 19 kez rakip ceza sahasında topla buluşan galatasaray’ın en iyileri boey ve kazımcan’dı.

    sarı kırmızılıların bu yarıda hava topları ve ikili mücadelelerde yüzde 100’e yakın başarı sağlamaları da bir başka dikkat çeken önemli istatistikti. ikinci yarı her iki takımın daha fazla gol pozisyonu ürettiği bir bölüm oldu. emre belözoğlu’nun aleksic-adnan januzaj değişikliği, başakşehir’in galatasaray’ın üstüne gitmesini sağladı.

    ikinci yarının bazı bölümleri galatasaray adına sıkıntılı geçti. bu süreçte başakşehir beraberlik golünü bulabilirdi. belözoğlu; lima ve biglia’yı çıkarıp, yerlerine caner ve berkay’ı alırken, buruk buna mertens ile oliveira’yı çıkarıp zaniolo ve midtsjö’yü alarak karşılık verdi. bu dakikadan sonra karşılıklı gol pozisyonları yaşandı ve ortaya izlemesi zevk veren bir maç çıktı. sonuç itibariyle matematiksel olarak fenerbahçe ve beşiktaş’ın şansları devam ediyor olsa da galatasaray bu maçtan aldığı 3 puanla psikolojik yönden şampiyonluğa çok ama çok yaklaştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın