• 25
    başakşehir maçından çok daha zorlu geçmeye aday bir maça hazır olmalıyız. 35 puanla düşme hattında bulunan istanbul ekibi lige kötü bir başlangıç yapmış ve ilk 14 haftada sadece 8 puan toplayarak futbol kamuoyu tarafından küme düşmenin en büyük adayı olarak addedilmiştir. ancak dünya kupası arasından sonra istanbul boğaları belirgin bir toparlanma göstererek geçen 17 haftada 27 puan almayı başardı. bu süreçte en dikkate şayan skorlar ise 1-0'lık başakşehir galibiyeti, rotasyonla çıktıkları kadıköy deplasmanında aldıkları 3-3'lük beraberlik ve en son sahalarında bir yarısını 10 kişi oynadıkları 1-0'lık giresunspor galibiyeti idi. istanbulspor son 5 maçtır namağlup ve hem form düzeyini hem de puan ortalamasını (2.2) ciddi manada yükseltti. sahasında oynadığı son 9 maçın 5'ini kazandığı gibi bu maçlarda sadece 2 kez sahadan puansız ayrıldı. seyirci desteği düşük bir ekip olan istanbulspor iç ve dış saha performansı açısından dengeli bir performansa sahip.

    istanbulspor balkan kökenli topallı, rroca, loshaj, veliu, mehremic ve et'hemi gibi oyuncularla afrika kökenli mahamadou ba, simon deli, eze, duhaney ve lokilo ile onur ergün, mehmet yeşil, okan erdoğan, muammer sarıkaya, ali yaşar, emir kaan gültekin ve kerem şen gibi yerli futbolcuların harmanlandığı genç ve dinamik bir takım. bu sezon kupa ve ligdeki 3 maçta fenerbahçe'ye toplam 5 gol atan eski malatyasporlu topalli, güçlü ve golcü futbolcu eze, orta sahaya sertlik ve direnç katan muammer sarıkaya, takımın kaptanı eduard rroca ve valon et'hemi en çok öne çıkan oyuncular. tabiki emir kaan gültekin, jason lokilo ve kerem şen gibi henüz rüştünü ispat edememiş yetenekli oyunculara da sahipler.
    istanbul ekibi ayağa pas yapan ve mümkün mertebe yerden oynayan bir takım. önde kolay pozisyona giren ama defansif özellikleri sorunlu bir görüntüleri var. heleki defansın lideri simon deli'nin de kart cezası nedeniyle galatasaray'a karşı oynamayacak olması istanbul ekibi için işleri daha da karmaşık hale getirecektir.

    bu maçın nerede oynanacağı konusunda da problem var. istanbulspor yönetiminin vodafone arena'da oynama isteği reddedildi ve hiçbir galatasaraylının istemediği üzere olimpiyat stadında oynanma ihtimali hiç de az değil.

    galatasaray'ın istanbulspor'a gol atamama ihtimali çok çok düşük ama gol yememe ihtimali için aynısını söyleyemeyiz. oynamamız gereken oyun planını anlatmaya gerek yok. sakin, sabırlı ama kontrolü vermeden oynamalıyız. sarı kart cezalısı sacha boey yerine leo dubois oynayacaktır.

    ekleme: technique adlı arkadaşıma teşekkür ederim, verdiği değerli bilgiye göre şampiyonlar ligi finali sebebiyle 11 mayıs'tan itibaren olimpiyat stadında maç oynanmayacakmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın