• 220
    kazanırsak matematiksel olarak şampiyon olmayacağız ama psikolojik olarak büyük bir eşik atlayacağız.

    -öncelikle başakşehir takımının en önemli sorunu hızlı oyuna ve oyunculara çare bulamamalarıdır. caner de oynasa, lucas lima da oynasa, formda bir rashica o kanadı pert eder. atacağı ters toplarla oyunu hızlandıracak olan oliveira'da ekstra önemli bizim için. bu anlamda maçın yıldızı olmaya aday isimler rashica ve oliveira.

    -kerem'in başakşehir'e karşı geçmişten gelen bir kini olduğu aşikar ama top kayıplarına çok çok dikkat etmeli. kupa maçında* sırf bu top kayıplarından dolayı kalemizde 2 net pozisyon gördük.

    -bu maçta bilinçsiz bir şekilde baskı yaparsak, rakibin teknik oyuncuları kolayca geçer ve her top kalemizde pozisyon olur. ara ara illa ki ön alan baskısı yapacağız; hatta hataya meyilli tandemleri de var ama bunu maçın başlarında yapmamalıyız! 1-2 tek topla anında cezamızı keserler aman diyeyim!

    -biz son haftalarda kenardan gelen ortalara da karşı koyamıyoruz. duran top olsun veya dediğim gibi akan oyunda kenardan gelen ortalar olsun yerleşme sorunu ve stoperlerimizin formsuzluğundan dolayı savunmakta güçlük çekiyoruz. başakşehir takımına kupa maçındaki gibi bolca fırsatlar vermeyeceğimiz ve kolayca ceza alanına sokmayacağımız için(en azından temennim bu) adamların tek çaresi bu ortalar olacak. direkt kafayla atarlar demiyorum, ceza alanı içerisinde yaşanacak olan kaostan, karambolden atarlar. ya da uzaktan süper bir golle.*

    -her ne kadar son haftalarda formsuz olsa da mertens'in tek toplarına, ikiye birlerine ve oyun zekasına çok ihtiyacımız olacak. mertens atacağı paslarla stoperleri yorsun, zaniolo da girip fişi çeksin. zaten başakşehir kırmızı kart görürse, bunu stoperlerinden biri görecek ve onlara ikinci sarıyı veya işte direkt kırmızıyı zaniolo göstertecek. nedense öyle hissediyorum.

    -figueiredo'nun tahriklerine dikkat!

    - son olarak maçın hiçbir anında konsantrasyonumuzu kaybetmemeliyiz. geriye mi düştük? önemli değil, rüzgarı arkamıza alıp öne geçmek 5-10 dakikaya bakar. öne mi geçtik? yine önemli değil çünkü rehavete girip geriye düşmek aynı şekilde 5-10 dakikaya bakar. ne olursa olsun, ne biterse bitsin full konsantrasyonla yola devam etmeliyiz! aksi düşünülemez.

    vurduğumuz gol, yediğimiz ofsayt olsun. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın