• 214
    şampiyonluğa oynayan lider takım son düzlükte son üç maçta 7 gol yedi. sezon içinde en az gol yiyen ve seri halde en az pozisyon veren takımdık. son raddede saçmaladık biraz.

    bir problem var bariz.

    karagümrük maçı için sözlükteki çoğu kişi rehavet içinde 5 atarız diye geyik yapıyordu. o maçın ne denli zor geçeceği karagümrükspor'un form grafiğinden belliydi. nitekim 3 yedik ve puan kaybettik.

    sonra beşiktaş maçı için yine aynı rehavet ortamı vardı. sahadan silindik.

    artık şunu kavramamız icap eder: maç sahada kazanılıyor.

    90 dakika, kendi içinde bölüm bölüm ayrı birçok momentumu barındırıyor ve bütün bu bölümlerde momentumun lehimize olmasını beklemek hayalcilik. bunu birçok maçta city bile yapamıyor.

    bu maçta karşımızda iyi bir takım var. kaldı ki kötü bir takım bile olsa bu düşünceden ve mücadeleden taviz vermemek gerek. bakın küme düşmeye en kuvvetli aday istanbulspor kadıköy'de fener'e 3 atıp gidiyor.

    bizim en büyük şansımız düşen form grafiğine mukabil fenerbahçe'nin felaketten öte kötü bir futbol sergilemesi oldu. bugün adil bir hakem yönetimiyle 3. lig takımına karşı final kaybedebilecek kadar kötü bir oyunları var. bu da farkın tamamen kapanmasını önledi, biz iki maçta 5 puan bırakmamıza rağmen.

    öte yandan bizim lig sonuna doğru artan savunma zaafiyeti, taarruz noktasında bizden bir şey eksiltmedi bence. hücumda hâlâ iyiyiz. bu sene çok kötü oynadığımız iki maç oldu bir tanesi kayserispor deplasmanı bir de beşiktaş deplasmanı. koca bir sezonda iki maçta -hele ki böyle deplasmanlarda- gayet makul karşılanabilecek şeyler bunlar.

    bu maç özelinde ise beklentim ve hissiyatım tek farklı kazanacağımız yönünde. zor bir maç olacak. taraftar maçın içinde ne denli aktif kalırsa maçın bize dönme olasılığı o denli artacaktır.

    dipnot: pazartesi maçlarından nefret ederim. pazartesi günü bir futbol maçı için en uygunsuz gün olabilir. böylesi final maçları haftasonu gün batmaya yakın oynanır. bu işin raconu budur.

    derin dipnot: galibiyet bizi bugün şampiyon yapmaz ama olası bir beraberlik de bize şampiyonluğu kaybettirmez. relax.
App Store'dan indirin Google Play'den alın