• 93
    kötü oynayarak kaybedilen beşiktaş maçı sonrası ilk dakikadan itibaren bu maça gitmek için geri sayıma başladım. taraftarımızda bu maçla ilgili (bkz: 8 mayıs 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçı) büyük bir çelişkisini görüyorum. kupada hakem rezaletiyle elendiğimiz başakşehir maçında ne yapıyorsak tam tersi yapılmalı denmiş, ama o maçla ilgili analizlerden yeteri kadar ders çıkarılmamış.

    herkes zaniolo'nun mertens yerine ilk 11 başlaması gerektiğini söylemiş mertens formsuz, evet katılıyorum ancak kupada başakşehire elendiğimiz maçta zaniolo kanadından gelen 3 gol var. zaniolo kanat oynarsa başakşehir tarafını daha mutlu edemeyiz diye düşünüyorum. savunmaya katkısı neredeyse hiç yok hücum konusunda ise fizik ve kaos çıkarma konusunda başarılı.

    biz başakşehiri 7-0 yenerken galibiyetin şifresi tüm takıma 90 dakika boyunca adam adama pres yapmaktı, şimdi ise pres gücü en düşük oyuncumuzu ilk 11 e yazıyoruz. kesinlikle çok büyük hata olur ve bu karar beni korkutuyor.

    öte yandan (bkz: 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı) genelinde gerçekten kötü oynayan sergio oliveira kesilip yerine berkanı yazanları anlıyorum ama beşiktaş maçını kötü oynamamızın en önemli nedeni hücum futbolu oynamayı bırakıp "öne geçtik hadi biraz savunma yapalım" düşüncesiydi. biz savunmayı hücum yaparken dönen topları toplayıp hemen basarken yapıyorduk, bundan vazgeçtiğimiz an 70 dakika kevgire döndük.

    şimdi berkan ilk 11 başlarsa neden birden bire savunma futboluna döndüğümüzü sorgularım ve bunu yapamayacağımızı bildiğim için okan hocaya da çok kızarım. kabul edelim ki sergio oliveira alternatifsiz tek gerçek 8 numaramız ve onu kesemiyoruz. bu nedenle ben eski güçlü oyunumuza dönmek adına bu maçta ki tek değişikliğin sol bek mevkisin de kazımcan karataş ile olması gerektiğini düşünüyorum. ne oyun aklımızın %30 u olan mertensi nede %40 ı olan oliveirayı kesmenin kalan haftalarda bize yarar sağlamayacağı kanaatindeyim. maça başlarız yine çok kötü oynarlar bu sefer devre arasında hamleler yapılır ama bu oyuncular olmadan güçlü bir oyun oynayamayacağımızı çok iyi biliyorum.

    umarım kaybedilen derbi sonrası panikle kelle isteme konusunda okan hocada buradakiler gibi düşünmüyordur.

    yolumuz şampiyonluk yolu.

    şampiyonluğun anahtarı: sakin kalmak
App Store'dan indirin Google Play'den alın