• 173
    medyada ve kamuoyunda öyle bir algı yaratıldı ki sanarsınız biz şampiyonlar ligi takımlarıyla, fb de bal ligi takımlarıyla oynayacak. bardağın dolu tarafı kadar, onlar için boş tarafını da görüp değerlendirmek gerekir. fb’nin maçlarının görece kolay olduğu söyleniyor ancak tek tek baktığımız zaman; can derdinde olan bir giresun, kan davalıları trabzon ve kadro itibariyle büyüklere ters gelebilecek bir antalya maçları var. bu maçların ikisini iç sahada oynayacaklar. yine sanılanın aksine iç saha maçları daha bir sürprize açık geçiyor. bunda tribünlerinin maç içi homurdanması vs. takımı etkiliyor. son 3 iç saha maçlarında hakemle kazandıkları a.gücü dışında galibiyetleri yok. şunu da belirtmek gerekir ki fb bu sezon kağıt üstünde puan kaybı beklediğimiz tarzdaki maçları kazandı. 2-1’lik karagümrük, başakşehir, sivas gibi görece zor maçları kazanıyorlar. aksine çantada keklik görülen maçlarda puan kayıpları yaşadıklarını görüyoruz. içeride istanbulspor, ümraniyespor ve giresunspor’a puan kaybettiler.

    gelgelelim bizim takıma; hiçbir maçımız çantada keklik değil, ancak iyi oynadığımızda puan kaybedebileceğimiz bir maçımız da yok. bunu bizim için bir avantaj görüyorum. kamuoyundaki bahsettiğim fikstürümüz çok zor algısının takımı mental açıdan daha dinç tutacağını umuyorum.

    birçok maça en az 5-6 yerli oyuncuyla çıkan fb takımını “fikstürümüz kolay, maçları bir şekilde alırız” algısının kesinkes olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum. umarım kamuoyunda yaratılan bu algı kalan kısa sürede artarak devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın