resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1356
    sezon başında muslera ile yollar ayrılsa da kale okan kocuk'a mı emanet edilse diye düşünüyordum. ben şu "atanın tutanın" formülüne pek inanmıyorum. takımın omurgası elbette çok önemli ama dönüp rakiplerine de bakmak lazım. okan kocuk, rakiplerininkinden geride bir kaleci mi? bence değil, geçen yıl giresun'daki performansıyla bunu gösterdi. muslera, okan'dan en az iki gömlek iyi kaleci, buna kuşku yok ama yabancı sınırından dolayı okan'ın oynamasının elimizi rahatlatacağını ve bize çok da bir şey kaybettirmeyeceğini düşünüyordum. bir çeşit trade-off vardı ortada ve ben hakkımızı sahadan kullanmaktan yanaydım.

    ancak muslera son iki haftaya kadar çok iyi bir performans sergiledi. öyle ki en iyi zamanlarını hatırlattı. sonuç itibarıyla, okan unutuldu, doğal olarak. çünkü en iyi muslera ile değil okan kocuk, galatasaray tarihindeki herhangi bir yerli kalecinin yarışması mümkün değil.

    şimdi muslera'nın performansı düştü ve biz, okan'ı kaleye geçirip sol bekte dubois'dan yararlanabiliriz. kulağa çok iyi geliyor. gerçekten de okan kocuk, bu formdaki muslera'yı aratmaz. ancak kale, enteresan bir mevki: defansın bir parçası ve güçlü iletişim ve alışkanlık gerektiriyor. bu kadar kritik bir dönemeçte muslera gibi tavanı çok yüksek, takım kaptanı bir kaleciden vazgeçmek formu ne olursa olsun çok riskli. okan kocuk, kaleyi devralırsa savunma oyuncularıyla koordinasyon sağlaması zaman alacaktır. üstelik arkasında bekleyen muslera olacağı için kendisini asla güvende hissetmeyecektir.

    bundan belki üç hafta önce kale okan'a verilebilirdi ama bence bugün muslera'dan vazgeçmek intihar olur. üstelik muslera, çok tecrübeli bir isim ve bu feci iki maçı atlatabilecek mental yapıya sahip. yeniden toparlarsa bize tek başına şampiyonluk getirebilecek yeteneğe sahip olduğunu biliyoruz.

    velhasılıkelam, okan kocuk'u seviyorum. beğeniyorum. bence biraz hakkı bile yeniyor. üç beş maç üst üste oynasa, alışkanlık kazansa, gayet iyi bir kaleci. ancak şu an ona alışkanlık kazandırmanın hiç sırası değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın