• 35
    kaleci ve stoperler tarafından kullanıldığında bir takımı büyük takım olma hüviyetinden çıkardığını öğrendiğimiz futboldaki pas türlerinden. son zamanlarda yakından takip edemedim ama fifa’nın oyun kurallarında formülize edilmiş galiba, büyük takım=kısa pas(her şart ve ahvalde).

    işin şakasını bir yana bırakırsak, kullandık diye ölmeyeceğimiz ve büyük takım olma hüviyetinden bir şey yitirmeyeceğimiz pas türüdür. “icardi mi alacak, kerem mi indirecek, drogba’mız mı var” diye hemen karşı argüman geliyor. tehlikeli anlarda uzun vurduk diye top rakip kaleciye yada taca gitsin ne var? maç boyu yaptığımız saçma pas hatalarından, top kontrollerinden kaybettiğimiz topların yanında 3-5 kere uzun toptan topu kaybetmemizin lafı bile olmaz.

    ama yok, illa her şartta pas yapacağız. büyük takımız biz. uzun vuran kazmadır çünkü. ne olursa olsun pas yapalım da kabak dün taylan’a, berkan’a bugün torreira’ya oliviera’ya patlasın. biz de “bunlar kazma ya boşuna o kadar para alıyor” diyip, bundan bir cacık olmaz x’i alalım y’yi getirelim diye tespit yapalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın