• 31
    ideal takımdır. arda turanın yeri defansif orta sahadır, ama kendisi 10 numara dışındaki pozisyonları beğenmemekte kendisine layık görmemektedir. arda hızlı değildir, dikine top sürerek çalım atamaz, kontraatağa çıkamaz, takımı yavaşlatır, topu arkasını dönerek saklayabilir, yüzü kaleye dönük çalım atma yeteneği pek gelişmemiştir, hızlı sert muz orta yapamaz, kaleyi gördüğünde isabetli şut çekemez...oynadığı futbol her geçen gün hasan şaşın futboluna daha çok benzemektedir. hatta bu gidişle sergen kadar teknik olmayan ancak onun kadar durarak oynayan bir oyuncuya dönme ihtimali yüksektir. galatasaray ve kendisi için en kısa zamanda avrupaya gitmelidir, tabi alan olursa. bırakın messiyi ben bugün nasriyle bile kıyaslayamıyorum ardayı, nasri fersahlar ötesinde ardanın.

    ama galataraylıdır, ortalama türk futbolcusu standartlarının üzerindedir o ayrı.

    ardasız galatasaray oyun dizilişinde; solda giovani dos santos sağda keita, rakibe göre tek forvet baros ya da jo ile birlikte ikili forvet, arkalarında tam adamı olmasa da 10 numara pozisyonunda elano, (sağlam bir kewell 10 numara görevini çok iyi yapar ama ne yazık ki sakat, ayrıca emre çolak da bu pozisyona yavaş yavaş ısındırılabilir) elanonun arkasında ayhan solunda hakan balta ya da caner sağında sabri, geride emre güngör, lucas neill ve stoper pozisyonunda mehmet topal. kanımca lucas neill ön libero mevkisinde de rahatlıkla oynar ve iyi iş yapar.

    özetlemek gerekirse; arda galatasarayı sırtlayıp götürecek futbolcu değildir. kaptanlığı kaldıracak olgunlukta da yapıda da değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın