resim
Rıza Çalımbay
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 768
    galatasaray'a karşı nefrete varacak ve bizim taraftarca, kaynağı çözülemeyen duygularının sebebinin yüksek ihtimal 1992-93 sezonu olduğu teknik direktör.

    1992-93 sezonuna beşiktaş, gordon milne yönetiminde 3 sezon üst üste şampiyon olarak girmişti. daha önce bunu 4 kez başarmış bir takım yoktu. rıza da o takımın değişmez parçalarından birisiydi. galatasaray o sezon beşiktaş'a ilk darbeyi ligin ilk yarısındaki maçta vurdu. 5 aralık 1992 beşiktaş galatasaray maçı'nda karl-heinz feldkamp'ın takımı, beşiktaş'ın 48 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. bence rıza için ilk darbe burada geldi. 50 maça çok yaklaşmışlardı. ikinci darbe sezon sonundaydı. muhtemelen rıza çalımbay, o sezonun son maçı 30 mayıs 1993 ankaragücü galatasaray maçı'nda galatasaray'ın şike yaptığını, 4 yıllık üst üste şampiyon olma unvanını ellerinden aldığımızı düşünüyor. bence bu 2 olaydan dolayı, hemen o anda bir antipati geliştirmedi, ancak yıllar geçtikçe ve galatasaray önemli unvanlara sahip olunca, o sezonun bir dönüm noktası olduğunu düşünerek kendi kendini doldurdu. tabii o sezon bir de inönü stadyumu'nda, beşiktaş önünde kaldırdığımız türkiye kupası var.

    dolayısıyla ben kendisinin galatasaray'a olan antipatisinin, zaman geçtikçe kademeli olarak gelişen ve kendi futbolculuğuna dayanan kökleri olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın