• 69
    https://www.youtube.com/...textT%C3%BCrk%C3%A7e

    ilgili video her ne kadar tamamen nesnel olmasa da bir çok nesnel veri barındırıyor. gazprom'un neden futbola para akıttığını az çok kestirebilirsiniz.

    gazprom'un türkiye ile ilişkisi ise muhtemelen güney akım boru hattı ve onun devamı olan türk akım projesi ile ilgili.

    şimdi gazprom'dan daha büyük exxon, shell, petrochina, chevron, total gibi şirketler var. peki onlar neden futbola yatırım yapmıyor? gazprom'dan daha mı fakirler? yoksa daha popülerler de ihtiyaçları mı yok? bunlar haricinde forbes'in global 2000 listesinde yer alan 19 petrol ve gaz şirketi daha var. eminim hiç birinin ismini bile duymadınız.

    fazla uzatmadan neticeye gelecek olursak; gazprom'un neden futbola yatırım yaptığı, neden beşiktaş'a (eğer olursa) yüklü miktarda sponsor olduğu gibi soruların cevabı tamamen rus devletinin politika ve imaj çabalarından kaynaklıdır.

    azeri şirketi socar'ın da neden sponsor olmayacağını daha net anlayabiliriz böylece. yani ''gazprom oluyorsa, socar niye olmasın?'' önermesi çok sağlıklı bir önerme değil. ne azerbaycan'ın rusya gibi imaj derdi var (en azından türkiye'de) ne de türkiye pazarına girebilmek için politikaya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın