• 136
    bu maça daha çok var şampiyonluk inşallah bu maça kalmaz. bizim taraftar biraz balık hafızalı derbi maçları çok hafife alıyorlar. tarihte bunun örnekleri çoktur. ben en can yakanlardan bir kaç örnek vereyim ve hafızaları biraz tazeleyelim.

    (bkz: 26 mart 2000 galatasaray fenerbahçe maçı)
    bu maçtan sonra uefa yarıfinali oynayacaktık fenerbahçe’nin 18-20 puan falan önündeydik. bizim taraftar işi baya abartıp, kale yerine pota koyacaz 2şer 2şer 3er 3er sokucaz, tarihi fark atarız nidalarıyla maça gitti. tek bir atağı bile olmayan fenerbahçe 82. dakikada johnson denen kazmanın vurduğu top, savunmaya çarparak gol oldu ve 1-0 maçı kaybettik.

    (bkz: 16 şubat 2002 fenerbahçe galatasaray maçı)
    maça yine ezeceğiz vuracağı parçalacayağız nidaları ile çıkıp 4 kırmızı kart görerek 7 kişi 1-0 kaybederek sahadan ayrıldık.

    (bkz: 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı)
    süper final saçmalığının ilk volkan demirel’in ise kariyer maçıydı. sezonu fırtına gibi bitirmiştik. hatta evimizde ki son maçta fenere 3 atmıştık ki 5-6 olabilecek maçtı. bu maça çıkmadan 6-0 ın intikamı geliyor demiştik normal şartlarda abartısız söylüyorum bu maç 7-8 olurdu. özetten bakabilirsiniz. ama maçı 1-2 kaybettik.

    bu üç maçı seçmemde ki neden 3 maçtada rakibi darma duman ederiz dediğimiz maçlardı.
    1. maçta ne kadar iyi olursan ol, olmayacak şeyler olup olmayacak top nasıl gol oluru gördük.
    2. maçta hakemin bir çırpıda 4 kırmızı kart çıkartıp seni dümdüz edebileceğini ve maçı senden alıp rakibe verebileceğini gördük.
    3. maçta sezonu ne kadar iyi bitirirsen bitir, tek maçta gol kaçırdıkça paniklendiğini, 2 şutla maç nasıl kaybediliri gördük.

    bunca şeyi görmüş geçirmişken, hala bu maçta 5 atarız 6-0ın intikamını alırız gibi saçma sapan konuşuyoruz. emin olun bu saydığım üç maçta fenerbahçeden fersah fersah daha iyi kadromuz vardı ve fenerbahçe en az bu sezon ki kadar kötüydü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın