resim
Volkan Bayarslan
Görev:Hakem
Yaş:46
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 188
    dünkü puan kaybımızda suçlamadığım hakem. korneri görmemesi falan bunlar olabilecek şeyler. bu demek değil ki harka yönetti. en ufak temasta ucuz fauller çalması, torreira’ya dirsek atan oyuncuya sarı göstermeyip aynı oyuncunun bu kez oliviera’ya dirsek attığında sarı vermesi ve çift sarıdan kırmızıyı yemiş olması, batuhan başta olmak üzere zaman geçiren hiçbir karagümrüklü oyuncuya bırakın kartı uyarıda dahi bulunmaması bile kötü hakem olduğunu söylemeye yeter.

    gelelim penaltı pozisyonlarına. belki linç edileceğim ama verdiği penaltıları vermese de anlardım.
    öncelikle zaniolo’nun pozisyonunda devam kararı bence doğru. kaleci ilk teması topa yapıyor ve zaniolo’ya sert bir teması yok. muslera da benzer şekilde çok top çeldi. malesef zaniolo topu kurtarmayı başaramamış.
    elle oynama pozisyonunda ben penaltı verilmese de anlardım. top karagümrüklü oyuncudan sekiyor ve yakın mesafedeki diğer oyuncunun eline çarpıyor. elin konumu da bana göre doğal konumda. penaltı değil demiyorum ama vermeseler de neden vermediklerini anlardım. %50/50 bir pozisyon bana göre.
    rashica’nın penaltı pozisyonunda her ne kadar doğru düzgün açıdan tekrarı verilmese de faulün tam çizgi üzerinde başladığını düşünüyorum. ilk omuz darbesini faul olarak değerlendirse frikik verebilirdi ancak ceza sahasına girdikten sonraki teması değerlendirip penaltı verdi. yine penaltı vermeyip frikik verse neden penaltı değil demezdim.

    özetle penaltı pozisyonlarında takdir hakkını bizim lehimize kullanıp, onun dışındaki tüm takdir hakkını karagümrük lehine kullanarak oyun sürekliliğimizi ve tempo yapmamızı engellemiştir.

    (bkz: 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın