resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 158
    galatasaray 2000 yılında super kupa şampiyonu oldu lucescu başındayken. çok değil 2-3 hafta sonra sami yen'de samsunspor'a yenilince "istifa" sesleri duyuldu. atmıyorum bi yerimden hatta " fatih terim", "hakan şükür" diyede bağırıldı.

    "romen çingenesi" dediler bu adama. hani del bosque'ye "yeniköy kasabı " diyince bir beşiktaş'lı "ne ayıp!" denildi ya, "romen çingenesi" diyince kimse ayıpm mayıp demedi.

    ertesi sezon gönderilmedi lucescu. takımının eksiğini, gediğini biliyordu. fatih, popescu, taffarel, okan, emre, umit davala gitmiş bir takıma gelecek takımı tanımayan bir hoca yeni bir sistem oluşturacak, yeni transferler alınacak, onlar uyuşacak vs. vs. vs.

    ne oldu peki? galatasaray ligi şampiyon bitirdi, şampiyonlar liginde perez, victoria, radu ile çeyrek finali ofsayttan yediği golle kaçırdı. çünkü hoca takımı tanıyordu. nerde ne eksik vardı onu biliyordu.

    şampiyon yapamadı diye kovsaydık lucescu'yu şampiyon mu olacaktık? galatasaray budur işte. başka takımlardır şampiyon olan hocayı, ertesi sezon ilk başarısız sonucta kovan. bazıları galatasaray'ı karıştırır oldu. ya da bazı yazarların istediklerine kanıyorlar. kendilerinide takımıda fenerbahçe'leştirme yoluna giriyorlar..

    çok biliyor o "romen çingenesi" diyenler. aynı gazteciler değilmiydi rijkaard'ın adı duyulmadan evvel "lucescu gelsin" diye başlıklar atanlar..

    lucescu'nun ilk senesinde fatih akyel maç satarsa lucescu n'apacaktı? emre, okan takımı sattığında, oynamadığında lucescu n'apacaktı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın