• 99
    karagümrük oyun karakteri bakımından öne geçtiği maçlarda skoru korumakta güçsüz bir takım. aynı zamanda kanat-bek kombinasyonları sebebiyle defansif anlamda kanatlardan yaratılan organize atakları engelleyemiyorlar. bu maçta beklerimize ve kanatlarımıza ekstra iş düşebilir. bunlar çok güçsüz ve sıklıkla göze çarpan güçsüz yanları. bir de bu kadar sık göze batmayan ama yine güçsüz olan bir yanları var, hava mücadeleleri. olur da rakibi açmaya zorlanırsak duran toplar çok mühim bir hâl alacak. güçlü yanları ise özetle uzaktan atılan şutları, bitiricilikleri, ve top kaybettikleri anlarda defansa çabuk dönmeleridir.

    agresif bir oyun stili olan karagümrük, orta bloktan atak yapmayı tercih ediyor. iki kanatlarıda atak anlayışı olarak etkili kullanmasının yanı sıra sağ kanadı %35 oranla tercih ederken sol kanadı %38 ihtimalle tercih ediyorlar.

    asıl bu maçın çekişmeli geçeceğini oranlardan anlayabiliriz aslında. galatasaray'ın ev sahibi olduğu maçları kazanma oranı %86 iken, karagümrük'ün deplasmanda kazanma ihtimali %71. bizim içimizi rahatlatan şey karagümrük son 5 maçta 1.43 puan ortalamasına sahip olurken, galatasaray 2.64 puan ortalamasına sahip. yani form durumu olarak %85 daha iyiyiz. galatasaray'ımız %93 ihtimalle iç saha maçlarında gol atarken, karagümrük sadece %36 ihtimalle deplasman maçlarında gol yemedi. ama karagümrük %86 ihtimalle de dışsaha maçlarında gol attı. yani gol atma ihtimalimiz ne kadar yüksekse gol yeme ihtimalimizde yüksek, dikkat etmeliyiz. burda da içimizi rahatlatan şey karagümrük öne geçtiğinde skoru koruyamıyor.

    özetle, galatasaray evinde mükemmel form durumundayken fatih karagümrükspor performansı deplasmanda iyi.
    iki takım arasında oynanan önceki maçlarda maç başına ortalama 2.2 gol atıldı. maçlar 60% oranında kg var sonucuyla bitti. bu sezon süper lig performanslarına bakarsak galatasaray evinde maç başına 2.64 puan alırken fatih karagümrükspor deplasmanda 1.43 maç başı puan ortalamasıyla oynadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın