• 9202
    takımına, oynadığı oyuna son derece güvenmektedir, "saha içi" performansı olarak şampiyonluğu konusunda en ufak bir şüphesi dahi yoktur. sinirini bozan fenerbahçe'nin bir şekilde yarışa tutundurulmaya çalışılmasıdır. ha, fener çıkıp rakiplerini 2-0, 3-0 yener, sahada siler süpürür, buna kimse ne itiraz eder ne de bu kadar sinirlenir, adamlar oynadı, kazandı denir. lakin zorla oyunun ve yarışın içinde tutulmaya çalışılması gerçekten sinir bozucu, 4'lü , 6'lı galibiyetlerin sevincine 1 gün sonrasında resmen limon sıkıyorlar.
    diğer yandan galatasaray taraftarının psikolojik kırılganlık açısından diğer takım taraftarlarından daha sağlam psikolojiye sahip olduğunu düşünüyorum, bunun da sebebini galatasaray futbol takımının şampiyon olamadığı sezonların birçoğunda lige çok erken havlu atması olarak görüyorum. yani o stresi, o baskıyı daha az yaşayan bir taraftar grubu. lakin fenerbahçe'nin son 20-25 yılına bakarsanız, şampiyonluk sayısının da, lige çok erken havlu attığı sezon sayısının da ne kadar az olduğunu görebilirsiniz. yani, fenerbahçe taraftarı çoğu zaman hep bir umut yarışın içinde kalmış ama çoğunlukla sonunda kupaların sapları ile sezonları tamamlamış. dolayısıyla bugünkü kafa yapılarının, yaşadıkları psikolojik buhranların sebebi bu diye düşünüyorum.
    aslında sürekli yarışın içinde olmak güzel ve olumlu bir durum olarak görülebilir ama bunların bir çoğunu nihayete erdirememek psikolijk yıpranmaların ana sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmakta bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın