• 70
    genellikle olumsuz sonuçlar aldığımız maçlardan sonra ortaya çıkan, "gitsin", "istifa etsin", "galatasaray tarihinin görürdüğü en kötü x" vs. tarzı, düz, niteliksiz, hiçbir malumatı olmayan, basmakalıp cümlelerle kişilerin sinirlerini bozmaktan başka hiçbir şeye yaramayan, galatasaray sözlük'ten hiçbir şey almayan, sözlüğe hiçbir şey vermeyen entry'ler artık sahipleriyle beraber sonsuzluğa karışacaktır. bu artık, galatasaray sözlük'ün doğal bir refleksi, bir savunma mekanızmasıdır.

    biribirimizi anlamaya ve birbirimize destek göstermeye en çok ihtiyaç duyduğumuz yerde ve de zamanda, -ki burdaki herkes aynı şeylere gönül vermişken- artık resmen düşünce özgürlüğü ilkesinin altına saklanıp provakatif yazılar yazmak, yine düşünce özgürlüğü ilkesinin altına saklanıp sinirleri ve nefretleri sözlüğe kusmak galatasaray sözlük'te bir hak değildir. bu bağlamda, burada düşünce özgürlüğünün olmadığını savunanlar için de galatasaray sözlük doğru adres değildir.

    biz burada, takım, futbolcu, sporcu, oyunucu, yönetici vs. eleştirilmesin, her zaman her şartta destek olunsun demiyoruz. elbette herkesin kendine ait bir görüşü ve düşüncesi vardır ve bunu sözlüğe taşıyabilir. ama bunun da bir üslubu, edebi vardır.

    bu konuyla ilgili gerekli ve ayrıntı açıklamalar yakında yapılacak olup, içinden geçtiğimiz bu süreçte, muhtelif örneklerle galatasaray sözlük'ün aslında nasıl bir yer olmayı hedeflediği cümle aleme gösterecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın