• 74
    alanyaspor ligde 32 puanda. düşme hattından sadece 5 puan uzaktalar. bu hafta istanbulspor ve giresunspor 'un da kazanmasıyla daha da tehlike hattına yaklaştılar. alanyaspor esasında sahasında iyi bir grafige sahip bir takım. bu sezon sahasında oynadığı 14 maçın 7'sini kazanmış ve sadece 3 mağlubiyet almış. iç sahada iyi yerleşen, oynama pratiği olan ve hızlı oyunculara sahip bir takım. kendilerini kupadan 1-2 ile elerken turu hak etmeden geçtiğimizi söylemek lazım. zira o maçta alanyaspor çok sayıda pozisyondan yararlanamamıştı. esasında süper lige yükseldiklerinden beri alanya deplasmanı bize hep zorluk cikaran bir hal alıyor. galiba bize karşı ekstra bir motivasyon ile oynuyorlar. gerçekten çok zor bir maç, alanyaspor'un ali koç ile iyi ilişkileri olan fenerbahçeli başkanı çavuşoğlu ve aleni fenerbahçeli teknik direktörleri ersun yanal işimizi zorlaştırmak adına elinden geleni ardına koymayacaktır.

    alanyaspor'un hali hazırda ligin en formsuz takımlarından biri durumunda. 14 nisan 2023 tarihinde oynadıkları antalya derbisini kötü bir oyun sonucunda hak ederek 3-1 kaybettiler. bu maçta orta alan oyuncuları umut güneş kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü. alanyaspor'un vücut dili ersun yanal'ın da bir takımdaki olumsuz havaya çare olamadığı yönünde. kendileri ile deprem felaketi arasında oynadığımız bir de yardım maçı vardı oba stadı'nda. o maçı, kupa maçına oranla daha etkili oynayarak 4-2 kazandık ama ıvan cavaliero bize her iki maçta da gol attı. dikkat edilmesi gereken güçlü ve hızlı bir isim.

    alanyaspor'un en zayıf karnı galatasaray hariç neredeyse tüm süper lig ekiplerinde olduğu gibi savunma kurgusu. çok pozisyon veriyorlar. tandemde oynayan rassoul ve furkan çokça basit hatalar yapıyor ve hataya açıklar.
    ancak en etkili yönleri de sahip oldukları bireysel yetenekleri. efecan, zinedine ferhad, ıvan cavaleiro, idrissa doumbia gibi atak oyuncuları gözden kaçırmamak şart.

    alanyaspor'un süper lige yükseldiği 2015-16 sezonundan bu yana alanyaspor deplasmanında hep zorlanmışız. bundan önce alanya'da oynanan 6 lig maçında 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almışız. ancak kazandığımız maçların hepsi tek farklı ve çok çok zorlanarak alınmış meşhur maçlar. dediğim gibi alanyaspor deplasmanı bize daima zor ve ters bir deplasman. rakibin mevcut konumunu da göz önünde bulundurursak bizi çok motive, sert ve canhıraş bir maç bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın