resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1640
    --- alıntı ---

    böyle önemli bir maça, 3 puanın mutlak gerektiği bir 90 dakikaya 4 savunma önü 4 defansif orta sahayla çıkan frank rijkaard galatasaray isminin büyüklüğünü anlayamamış, birinin çok acil galatasaray'ın büyüklüğünü anlatması gerekiyor kendisine bla bla bla..

    barış özbek'in uzatma dakikalarında o hareketi yaptığı bir ortamda insanın içinden futbol konuşmak gelmiyor.. rijkaard'ın maça çıktığı kadro bence yanlıştı fakat takımın şu anki durumuyla ilgili çok net bir mesajdı da.. türkiye ligi'nde bu sene izlediğim en kötü takım olan ve kendilerinin aksine çok iyi bir takım olmasına rağmen sistemleri gereği oynamanın görece rahat olduğu kasımpaşa'yla birlikte bu ligde çıkılabilecek en kolay maçta ilk yarıdaki futbol 11'den beklentilerin ötesindeydi.. sol açıktan devamlı içe kat eden ayhan'la girilen verkaçta barış'ın attığı güzel gol bile şaşırttı, şu vasat ötesi hal ve gidişatta gülümsetti.. gerisinde noldu maç akışı içinde anlatmaya bu ortamda gerek yok fakat kamanan ve agbetu'yla mesut bakkal oyun içinde önemli hamleler yapsa da, bu kadar kötü bir takıma karşı bu baskıyı yiyen bir takım zaten organizasyonunda ve sistemindeki problemleri açık bir şekilde gösterir.. puanı kaybetse de, kaybetmese de bu böyledir.. frank rijkaard da bu sene yapılan transferlere ne derece dahildi bilmiyorum ama dahil olmasa bile ortaya çıkan bu oyuncu topluluğunda hataları çok net ortadadır.. başarısızlık her zaman, her şartta olasıdır bu lig karakteri içinde ama cl biletinin de gidişiyle ve en önemli bölgenin en baştan kurulamayışı ile başarısızlığı bir hazırlık senesine çevirememesi ise bu "teknik direktör değil.", "artık ben de inanmıyorum hocalığına.", "barcelona'yla kolay tabii." safsataları içinde kanımca en önemli eleştiri konusudur ve koca bir eksidir kendisi için.. ama bunun bir adım ötesi nazarımda büyük saçmalık.. şimdi koltuğumuza oturup sene başından beri sallayanların yanında fikir değiştirip artık gitsincileri de keyifle izleyeceğiz.. bu keyfi gerçek anlamda bir azap durumuna çevirmekse 1 hafta önce yeniden seçilen kulüp yönetiminin elinde..

    düşüşün başladığı günden beri sezon adına umudunu yitirmiş biri olarak arada gelen şanslara rağmen kaçan cl dışında çok üzgün değilim.. doku uyuşmazlığı bu senenin eleştirisinde mutlaka kullanılması gereken bir argümandır ama daha ötesi yoktur.. galatasaray son 2 senede bülent korkmaz'ı saymazsam tarihinin en önemli futbol beyinleriyle çalışıyor ama ikisinin de 6-7 ay içinde geldiği nokta futbol cahili seviyesinde.. uyuşmazlık doğrudur ama o bozuk dokuya, o bozukluğun kuralları çerçevesinde mükemmel bir aklı ekleyen bir terim daha çıkmaz bu ülkeden.. çıkanın da hem kendi hatasıyla, hem de çıktığı günden beri yanlış argümanlarla eleştirenlerin ışığında ne hale geldiğini/getirildiğini de görüyoruz.. galatasaray kendisine gelen beyinleri asimile ederek değil, bozuk yapı içinde ona uyarak o futbol zekalarından faydalanmak zorundadır.. ama rijkaard bize total futbol oynatacaktı (buna illa ki değineceğim ileride), 90. dakikada gökhan zan'dan medet umar hale geldi değil mi? zaten bütün büyük liglerde takımlar son dakikaya 1 farkla önde girdiğinde forvet çıkarıp forvet sokuyor.. buradan vurmaya başlayın bakalım elinizde kazma kürek.. geçen sene forvet sayısını azaltıp büyük takım kimliğini yok ederek (!) dönem dönem son 10 senenin en iyi topunu oynatanın da ne hale düşürüldüğünü biliyoruz.. içinde bulunulan durum ya rijkaard'la, ya hiç haline gelmiştir.. durumun zaten bu hale geldiğini ise özellikle son 2 senede defalarca tecrübe ettik.. şimdi, yeniden ve tekrar, oturup ağzından köpükler saçarak biri galatasaray'ın adını bu hollandalı'ya öğretmeli diyenleri izleme zamanıdır.. borularını iyi öttürsünler, öyle çok büyük zamanları yok zira.. bu zamanı farklı kişilerle onlara verecekse bazıları, tarih onları hiçbir zaman affetmeyecek.. getirmeyi bilenlerin bunun ayırdını iyi yapacağını düşünüyorum..

    5 nisan 2010,

    çok başarısız bir takımdan memnun olabilmeyi başaran bir futbol taraftarından..

    --- alıntı ---

    http://tardinibufe.blogspot.com/...04/sezonun-sonu.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın