resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1635
    *

    ben yazmaktan yoruldum , birileri eleştirmekten yorulmadı.

    bu taktik yanlış , total futbol nedir , barcelona zaten şampiyon olurdu , zaten kamp bile yapmıyor...

    rijkaard söz konusu olunca bunlar çok duyuluyor di mi ? bu cümleler , onu bu ülke sınırları içinde anlatan en önemli başlıklar. ben olsam gelmezdim , ben olsam , hani barcelona ile şampiyonlar ligi şampiyonu olsam gelip burada "göbekli amca" ile "beden dili" sayesinde tartışma yaşamazdım. ha diyelim bir hata yapıp geldim bu tip bir "futbol" ülkesine ; ben rijkaard olsam hiç öyle "ideal" uğruna takım kurup onun üzerine devam etmezdim. dayardım taktiği , dayardım pisliği ve şampiyon olurdum. kendini yerlere atan futbolcular yetiştirip "kazanın gerisi muhim değil" falan derdim. sonra mesela "evet hata yaptım" diye açıklama yapmazdım. ne yapıcam lan ? şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanmış hoca olmama rağmen "kariyerimi" eleştiren "yazar kılıklı" renk manyağı tiplerin "egosunu" tatmin eder miydim hiç ? aman efendim "oyuncum abuk sabuk yerde top kaptırdı" demek var neden çıkıp "evet hata yaptım" gibi bir duruş sergileyeyim ki ?
    sonra mesela rakip takımlar "futbol" için "yeni" fikirler üretip "her yol hakkımız" diye düşünürken "total futbol" diye direnmezdim. ayrıca bana "total futbol" dediğim zaman gülen "futbol bilginleri" , provokasyon , çirkin hareketler ve maç dışı eylemler yaptığı zaman deli gibi bağırıp yan hakemi kovalardım. ya da bana "istifa et lan" diyen "taraftarı" adam yerine koyup "hatam var kabul ediyorum" diye anlamak yerine "o zaman sana yılmaz vural layık" falan derdim.

    açık konuşmak gerekirse ; ben mesela galatasaray ile uefa kupası kazansam gidip iran ligi için mücadele etmezdim. çünkü iran ligi zaten iran ligi kardeşim. kafa aynı zihniyet aynı. insanlar "gelecek" için hiçbir plan yapamaz , hiçbir umut için hayal kuramaz durumda bulunurken ben kalkıp "gelecek çok güzel olacak" diye açıklama yapmazdım. zaten o açıklamayı yaparken birileri çıkıp bana "haha ingilizcesi bile ne kadar komik" falan derdi , o zaman iyice sinirlenip basın toplantısı sırasında küfür edip çıkardım ordan.

    lakin ben rijkaard , rijkaard ben değil. santiago bernabeu görmüş , o karşısında bile sükun kalabilmiş bu adam sivas 4 eylül stadı içinde delirip elin göbekli garip amcaları ile tartışacak noktaya gelmiş ise sorun rijkaard değil biraz düşünün oturup. yok efendim istifa etsin , aman efendim veda etsin. ne bekliyorsunuz ? bunu o "ağzı olduğu için bilmem neresinden" konuşan "renk taraf" yazar gibi kişiler için değil , senin için söylüyorum sevgili galatasaray taraftarı.

    oyuncuları derbi maç oynanırken sanki kendileri oynamıyormuş gibi izlerken suçlu rijkaard mı oldu ? ya da emre güngör topu olmadık yerde kaptırırken ? ya da caner bey 3 dakika içinde 2 sarı kart görüp turu geçmesi yüksek ihtimal olan takımını 10 kişi bıraktığında rijkaard mı sebep olmuştu ? dur bitirmedim. leo franco "renkli" lensleri taktığı sırada "hocam nasıl olmuş yakışmış mı ?" diye rijkaard'a mı sormuştu ? peki çok bilir "taraftar" , baros sakatlandığı sırada ona o müdahale rijkaard'ın kadife bilekleri yüzünden mi olmuştu ? peki arda ile bilmem kim antreman maçı sırasında çarpışırken rijkaard mı dedi "vurun kafaları" diye ?
    ben kimseyi eleştirme taraftarı değilim , ben galatasaray taraftarıyım. öyle iki maç kaybettik , üç maç berabere kaldık diye rijkaard harcayacak kadar da "sığ kafalı" değilim. emre güngör hata yapmıştır , hala aslan parçası , bir şey değişmedi. ya da bilmem kim ne yaptı şöyle oldu , onlar da hala aslan. ama en büyük aslan rijkaard burada , ister kabul et ister etme.

    frank , sonuna kadar yanındayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın