resim
Özgür Yankaya
Görev:Video Yardımcı Hakem
Yaş:46
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 222
    kasıtlı şekilde galatasaray'ın başakşehir karşısında kupadan elenmesine neden olan var hakemi.

    galatasaray aleyhine olan her pozisyonu mercekle izleyen ve yüzde bir iptal ihtimali varsa iptal ettiren hakem, başakşehir'in 2. golünde serdar gürler'in kaan ayhan'a yaptığı tehlikeli hareketi görmezden gelmesinin açıklanacak bir tarafı yok.
    hemen gözlerimizi geçen hafta oynanan fb-bjk derbisine çevirelim; gedson - mert hakan pozisyonu. gedson ayağını tehlikeli olabilecek şekilde kaldırdığı anda hakem umut meler hemen düdüğü çaldı fenerbahçe'si lehine. faul olması için illa kaan ayhan'ın kafasına kurşun yemiş gibi tiyatro yapması mı gerekiyor? standartlarınız bu mu? fb'li oyuncular daha güzel kendilerini attıkları için mi onlara veriyorsunuz bunu es geçiyorsunuz?

    gelelim galatasaray'ın beklediği ilk el pozisyonuna, icardi'den seken top, kerem'in önüne düşecekken, başakşehir'li oyuncunun eli 30 derece açıklıkta topla temas ediyor, topla teması devam ederken de el açıklığı 90 dereceye kadar çıkıyor. hani tavlada kaybedince koltuk altına alırsın ya takımları, elle oynayan oyuncu topu neredeyse koltuk altına da alıyor. tartışmasız bir penaltı bu pozisyon. maçın hakemi kadir sağlam'ın kaçırma şansı yok, ligin 25. haftasında giresun - karagümrük maçında dakika 18'de giresun'a verdiğin penaltıyı gördük. diyelim ki maçın hakemi görmemiş numarası yapıyor. peki vardaki vasıfsız hakem, o kadar kamera var. elin açısı o kadar net, neden uyarmıyorsun! bu işten çıkarınız nedir?

    gelelim ikinci penaltı pozisyonuna, uzaktan gelen bir orta ve ceza sahası içinde icardi ile yükselen başakşehirli oyuncu, eli 90 derece açıkken topa müdahale ediyor.
    hadi diyelim maçın hakemi yine kaçırdı, kaçır allah kaçır zaten. gözüne de lale poleni kaçmış olsun hadi. e var'daki özgür yankaya sen ne halt yiyorsun riva'da?
    kâinatta her yerde penaltı ya bu pozisyon!

    bakın arkadaşlar daha önce burada yaptığım hakem eleştirileri de ortada, hepimiz söyledik. daha geçen gün ne oldu, bu lale denen maşa başkan çıkıp televizyonlara, pozisyonların bizim söylediğimiz gibi olduğunu itiraf etmedi mi?
    her ne hikmetse 3 haftadır maçın tüm seyrini değiştirecek tüm kritik pozisyonlar galatasaray aleyhine neticelenirken, benzer pozisyonlar fenerbahçe lehine sonuçlanmış.
    bu tesadüf falan değil. ligin kaderiyle oynadınız, 15 puan olacaktı fark.
    bu orta oyununun devam filmi de başakşehir karşısında çekildi!

    ne diyebiliriz ki şimdi bu hakemlik teşkilatı hakkında, yarın yine programa çıkar. başakşehir'in 2. golü iptal olmalıydı der, galatasaray'ın 2 penaltı pozisyonu da kâinata her yerde penaltıydı der, iyi bunları desin de ben kupadan elendim, onu nasıl yapacağız!

    ligde her hafta galatasaray'a kastınız var, kupaya geliyoruz aynı. fatih terim döneminde hakemlerin yaptıkları her şey dün gibi aklımda. nasıl bir düzenin içindeyiz biz, hiç utanma sıkılma da mı yok? nasıl insan içine çıkıyorsunuz, eşiniz dostunuz da mı yok?

    allah sizi bildiği gibi yapsın. elbet bir yerden çıkar aldığınız bu ahlar. hakkım sonsuza kadar da helal değil. bu mübarek ramazan gününde bunu söylettiniz başka da bir şey demiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın