resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 4481
    futboldan anlamayan fenerbahçe başkanı. işin garibi, yıllardır izlediği türk futbolundan da anlamıyor.

    2021-2022 sezonunda ismail kartal ile eli yüzü düzgün top oynayan takıma yapacağı iki transfer vardı. ligimiz mükemmel bir lig değil, burada şampiyon olmak için mükemmel top oynamaya gerek yok, ismail kartal da mükemmel bir teknik direktör değil. ancak eğrisi doğrusuna denk gelmişken iki kaliteli transferle fenerbahçe bu sezonu şampiyon tamamlayabilirdi. veya daha az para harcayarak ilk ikide yer alabilir, mali disiplin-başarı ikilisini beraber götürebilirdi.

    43 milyon euro harcama yaptı 2022-2023 sezonunda. gelen 30 milyon euroyu bir kenara koysan bile 13 milyon euro içeridesin. elde ne var? üçlü oynayanı çarmıha germe, 7 milyon euro maaşlı hoca kovsak mı kovmasak mı bilmecesi, saçma sapan futbol dışı gündemler.

    camiasının toksik havasını dağıtıp, sevimlileşmesi gerekirken günden güne sivrileşiyor. faili meçhul otobüs kurşunlanma davasını 2023 yılında tabii ki adliyelerde sürdüreceksin, peşinden gideceksin. ama bunu göz önünde tutmak sana ne kazandıracak? camia geriliyor, insanlar geriliyor. bu ortamda kim başarılı olabilir?

    bakın fenerbahçe'den ayrılan bazı futbolculara dair istatistikler vereceğim:
    mergim berisha: fenerbahçe'den kiralık gitti 2022-2023 sezonunda. küfürlerle gitti. bundesliga'da 20 maç 9 gol 4 asist.
    küfür kıyamet gönderilen ozan tufan: 35 championship maçı. championship'te 35 maça öyle herkes çıkamaz. ligin kalitesinden bahsetmiyorum, ligin dinamikleri o kadar sert ki, anlatması bile güç. iki-üç günde bir maçlar, bazı takımların hala saf ingiliz futbolu oynaması, sertliğe gösterilen müsamaha...
    michael frey: fenerbahçeli kuzenime zamanında keşke galatasaray'da olsa dediğim bir forvetti. mükemmel bir yedek forvet olurdu kendisinden. gittikten sonra belçika liginde 26 gole katkı verdi, şu an kendini bundesliga'ya atmış vaziyette.
    zanka: öyle veya böyle premier lig yaptı. hala arada maça çıkıyor.
    max kruse: hayatının kumarında vurgunu yapıp bir de üzerine bundesliga'da şovuna devam etti iki sezon kadar.

    böyle çok futbolcu var bunlar aklıma gelenler. ya şunun izahı nedir ali koç, takıma getirdiğin hoca takımı topluyor, ikinci yapıyor. sen ülkenin yerini belki haritada zor gösterecek portekizli bir hoca getiriyorsun.

    umarım 10 yıl daha takımının başında başkan olarak kalırsın. seneye messi'yi getirsen 3 gol 4 asistle seneyi kapatır. böyle de bir camia yaratılmasının önüne geçemedin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın