resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4544
    bu takımın "karanlık şövalyesidir." aşağıda detaylı anlatacağım:

    kerem'in hücum anlamındaki dalgalanmalarının tek ama tek bir sebebi var: her gün, her maç kendi sınırlarını aşmaya çalışması. kerem sadece konfor alanında, şu an iyi bildiği işleri yapmaya odaklansa, kafasında diğer düşünceler olmasa aksiyonlarındaki başarı oranı artar. fakat gelişim ivmesi de yavaşlar.

    kerem 1.0'da eskiden topu ayağına her aldığında "rakibi çalımlayıp kendime nasıl şut yaratırım" algoritması vardı.

    artık kerem 2.0'da "topu rakibi oyundan düşürecek şekilde nasıl kontrol edip ters kanatta veya ceza sahasında en elverişli oyuncuyu nasıl bulurum" algoritması çalışıyor. bu da özellikle yeni yeni edinmeye çalıştığınız dönemde bilişsel ve fiziksel bir enerji tüketen bir arayış. dolayısyıla bazen basit olan işlerda hata yapmasına sebep oluyor. bilgisayarınızda machine learning algoritması çalıştırırken web tarayıcınız yavaşlayabilir. veya araba kullanmaya ilk başladığınızda vites değiştirmeye odaklandığınız için çevre hakimiyetinizin daha düşük olması gibi. bunu bir takas olarak düşünebilirsiniz.

    kerem 3.0 güncellemesi tamamlandığında futbol tanrıları, rakiplerimizin yardımcısı olsun...

    yunus belki kerem'den doğuştan gelen yetenekler olarak daha yeteneklidir. ama kerem, gerekirse taraftardan tepki çekmeyi bile göze alarak kendi sınırların zorlamayı göze aldığı için muhtemelen futbol tarihinde daha büyük bir iz bırakacak.

    batman: the dark knight filminin sonuda harika bir replik vardı. aynı oradaki gibi:

    "onu avlayacağız. çünkü o bunu kaldırabilir. çünkü o bizim kahramanımız değil. o, karanlık şövalye."

    savunma konusuysa repertuarında olmayan bir şey değil, kendisini biraz sakladığı bir konu. istatistikler elimde yok fakat takımın hücum anlamında en üretken oyuncusu olduğunu tahmin ediyorum, tabeladan bağımsız. dolayısıyla bu, kendisine savunmayı biraz boşlama lüksü veriyor. ronaldo'yla messi'yi de koşturmuyorsunuz geriye. okan hoca gerektiği ölçüde zaten uyarıları yapıyordur. maç içinde suyunu çıkarırsa takım arkadaşları da yapabilir, daha önce de yaptı. kerem bunları yine data olarak alıp kend oyununu optimize etmek için kullanabilecek karakter olgunluğuna ulaştı artık.

    nitekim bu çocuğun önü çok ama çok açık. beğenmeyenler çıkacaktır. onların gözünde belki kerem "ihtiyacımız olan kahraman değil". ama benim gözümde "galatasaray'ın hak ettiği" sporcudur.

    video edit yapanlardan ricam: bu çocuğun the dark knight müzikli ve efektli bir videosunu yapın ve bana haber verin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın