resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4542
    bazı yapamadığı şeyleri hala yapamadığını ve muhtemelen fiziğinin de handikapıyla gelecekte de yapamayacağını düşündüğüm futbolcumuz.

    -çok kolay çalım yiyor, bu istatistikte ligin en fazla çalım yiyen 2 hücumcusundan birisi diye biliyorum.
    -koridorunu defansif anlamda kapatmakta güçlük çekiyor. arkasında oynayan beke ve sol iç koridorda oynayan orta saha oyuncusuna çok yük bindiriyor. en yakın örnek dün oynanan 1 nisan 2023 galatasaray adana demirspor maçında oliveira saha içinde kendisine bir pozisyonda çıkıştı.
    -genelde kondisyon itibariyle 60 dakika sonrasında sıkıntı yaşıyor.
    -ciddi bir first touch problemi var, sanıldığı gibi geliştirilmesi kolay olan bir özellik olduğunu da sanmıyorum.
    -tehlike yaratacak pasları görüyor, zaman zaman da bu pasları asist oluşturacak şekilde atıyor ama basit paslarda, kalitesiz bir yüzdesi var. top kaybı yüzdesinin fazla olmasının altında bu temel paslarda yaşadığı sıkıntının payı var.
    -set oyununa uygun bir kanat oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. sabırla atak olgunlaştırmaktan ziyade aceleci ve riskli paslar denemeyi seviyor. bu bazen güldürüyor bazen üzüyor.
    -iniş çıkışları arasındaki marj çok fazla, yaptığı bazı hareketlerle 20 milyon euroluk futbolcu gibi dururken futbolun en temel gerekliliklerinde sıkıntı yaşadığında kafanız karışıyor. 10 üstünden 8 oynadığı maç içinde bile dalgalanabilir.
    -benim ideal galatasaray’ımda ve avrupa’da baş altı takımlarda oynamasının önündeki en büyük engel ise bence açık alan patlayıcılığının sıkıntılı olması. dar alanda çok iyi hızlanıyor ama iş açık alana gelince biraz hızlı bir defans tarafından kolayca yakalanabilir.
    -kuvvetli bir oyuncu değil. kuvvetli olması şart değil ama sırtı dönük top saklayacak kadar, oyun dinlendirecek kadar diri olmasını tercih ederdim.

    kerem’in ilk gözüme çarpan eksiklikleri bunlar. daha önce ifade ettim, kerem mesut özil’in menajerlik şirketiyle anlaşmasına rağmen dişe dokunur bir teklif alamadık. bu yaz da çift haneli teklif alma ihtimalimiz çok düşük. neden böyle oluyor, bu çocuğa neden iyi teklif gelmiyor sorusunun cevabı bence üstte yazdıklarımdır.

    kerem’i transfer etmek isteyen kulüpleri mutlaka detaylı incelemeler yapıyordur ama galatasaray, kerem’i 10 milyonun altına satmam diyorsa o 10 milyon üstü teklif kolay gelmez. bana göre kerem süper lig seviyesi için işlevsel ve etkili fakat avrupa’nın 5 büyük liginde orta seviye takımlar için bile bazı soru işaretleri barındırıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın