• 967
    sezon boyunca bir çok maçını izledim rize'nin. sezonun ilk yarısında neredeyse tamamen türk oyunculardan kurulu zayıf bir kadrosu vardı. ön liberoda, forvet ve kanatta oynayan 4 yabancı vardı. bunlardan ikisi zaten az süre alıp daha sonra takımdan ayrıldılar. bir tek bolasie düzenli süre alırken, farouk miya da zaman zaman şans bulan diğer yabancıydı. aslında bülent korkmaz da bu kadroyla yapılacak en akıllı işi yapıp, hücumu tamamen bir kenara bırakıp gol yememeye odaklı bir oyun planı geliştirdi. 26 maçta sadece 3 kez iki gol yediler. ve neredeyse yakaladıkları yarım yamalak her pozisyondan gol çıkartmayı başardılar. zaten oyun planına ve disiplinine o kadar sadık bir oyuncu grubu vardı ki; rakiplere bir dakikadan sonra bu takımı yenemeyeceğiz fikri geliyor.

    ocak ayında ise yabancı transferleri yapıldı. 5 yabancı oyuncu ile anlaştılar ve takım iyi bir duruma geldi. daha önce kaybetmese de kazanmakta da zorlanan bir rize varken, transferlerden sonra çıktığı 7 maçta 6 galibiyet alan bir rize var. artık daha rahat hücum ediyorlar ve hala takım disiplini üst düzeyde.

    bu kulübün her zerresinden nefret etsem de gerçekler ortada; samsunspor ile birlikte spor toto 1.lig'in en formda takımı durumundalar ve yüksek ihtimal lige direk yükselen 2 takımdan biri olacaklar. play-off'a kalırlarsa bir şey diyemiyorum zira süper lige yükselme maçları her zaman her sonuca açık olmuştur, kimin çıkacağını bilmek çok çok zor. o yüzden rize'nin işi sıkı tutup playoff tehlikesinden uzak duracağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın